THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 RATANAKIRI
-- Banlung
-- Banlung Extra (!)
-- Banlung Guesthouses
-- Banlung Map
-- Kreung (bergvolk)
-- Norng Kabat Forest
-- Ratanakiri
-- Ratanakiri Airport
-- Ratanakiri Gibbons
-- Ratanakiri Map
-- Ratanakiri (de Reis)
-- Ratanakiri Trekking
-- Toeristische Info
-- Virachey NP
-- Watervallen
-- Yeak Laom Lake
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Yeak Laom Lake

Yeak Laom Lake
Yeak Laom Lake

Yeak Laom Lake ligt 5 kilometer ten zuidwesten van Banlung. The Yeak Laom lake (een kratermeer) is het mooiste meer van Ratanakiri, dat werd 4000 jaar geleden gevormd door een vulkaanuitbarsting. Het meer is zo'n 50 meter diep en heeft een diameter van 800 meter. Er ligt rond het meer een wandelpad, dat 2,5 kilometer lang is. Ideaal voor een rustige wandeling. Het decor is fascinerend: het meer ligt in een bijna volmaakt ronde vulkaankrater, met eromheen bamboekragen, weelderige varens die uit omgevallen bomen groeien, en wolken die op het wateroppervlak weerspiegelen. In de late middag stijgt een nevel uit het meer op. Het meer is heilig voor de Tampoun, die het beheren ten bate van hun gemeenschap.
Twee meter bij het begin van het pad staan twee huizen, die gebouwd zijn door lokale stammen. Deze behoren tot het "Craft Museum",
In de late middag stijgt een nevel uit het meer op. Het meer is heilig voor de Tampoun, die het beheren ten bate van hun gemeenschap.

Waiting for a ferry?

Rond het Yeak Laom Lake in Ratanakiri liggen vijf Tampuen dorpen. Er wonen in totaal ongeveer 1500 mensen in deze dorpen. Aan de weg naar het meer liggen de dorpen Lon, Lapoe en Sil.
Het dorp "Chree" ligt aan de westelijke zijde van het meer. Het dorp "Phnom" ligt aan de noordoostelijke zijde van het meer, vlakbij Banlung.
De oorspronkelijke bevolking, de Yeak Laom, had veel land, maar dat is tegenwoordig in bezit genomen door de Ban Lung. Het volk beschikte vroeger veel natuurlijke hulpbronnen en ze hadden een spirituele verbinding met het land. Ratanakiri heeft nu slechts een klein gedeelte van het oorspronkelijke woud in bezit, maar dit is wel cruciaal voor het behoud van de ecologische gemeenschap.

Naast het Yeak Laom Lake is er nog een beschermd gebied, zoals het "geestenbos" Youl Mountain en de bossen voor gemeenschap gebruik van de Koul Mountain en de Vilakart.
Een wandelingen om het Yeak Laom Lake duurt ongeveer 3 uur, maar je krijgt een goede indruk van de omgeving.
De gidsen altijd open voor uw suggesties voor verdere activiteiten. Ze kunnen ook voor andere toeristische activiteiten zorgen, zoals olifant rijden en varen. De Yeak Laom omgeving wordt gekenmerkt door basalt rotsformaties, diepe rode bodems, en een verscheidenheid van bossen.

Toeristen hebben de mogelijkheid om een duik in het heldere water van het meer. Wie liever wilt wandelen, kan een aantal nabijgelegen watervallen bezoeken. Een andere populaire activiteit in dit gebied is raften.
De aboriginals van de Khmer Leu, die in de heuvels leven, hebben altijd de natuurgebieden en het meer als een heilige plaats beschouwd. Het is de verblijfplaats van de geesten van het water, bos en land. Volgens de lokale mythe van het Yeak Laom Lake, wordt dit gebied bewoond door een enorme, geheimzinnige wezens, die in het water leven. Je wordt  geboeid de legendes van deze streek. De stammen, die in dorpje in heuvels wonen, zullen u boeien met hun unieke cultuur en normen.


Bruidegom huisjes bij het Yeak Laom meer