THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 PHNOM PENH
-- Phnom Penh
-- Phnom Penh Bus
-- Phnom Penh Casino
-- Phnom Penh Map
-- Phnom Penh Markten
-- Phnom P. Markt Central
-- Phnom P. Markt Kandal
-- Phnom P. Markt Russian
-- Phnom P. Water Park
-- Phnom P. Genocide M.
-- Phnom P. Guesthouses
-- Phnom P. Hotels
-- Phnom P. Kids City
-- Phnom P. Killing Fields
-- Phnom P. Kon. Paleis
-- Phnom P. Monument
-- Phnom P. Nightlife
-- Phnom P. Pavilion
-- Phnom P. Sorya
-- Phnom P. Sovanna
-- Phnom P. Trein Station
-- Phnom P. Wat Botum
-- Phnom P. Wat Ounalom
-- Phnom P. Wat Phnom
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Wat Ounalom

"Dit is een grote religieuze centrum en het ligt naast Koninklijk Paleis. De gebouwen zijn zeer interessant en de geschiedenis van deze plek is fascinerend en hartverscheurend. Het was niet één van de meest interessante pagoden of centra, die we in Cambodja bezochten. Maar een mooie bezienswaardigheid, wanneer je de stad verkent."


Wat Ounalom is het hoofdkwartier van de patriarch van het Cambodjaanse boeddhisme. De tempel (wat) ligt in de stad Phnom Penh in Cambodja. Met de bouw van het tempelcomplex werd (naar men vermoedt) begonnen in 1443 en omvat 44 gebouwen. Er is weinig bewijs over de leeftijd van de tempel.
De pagode is verdeeld over drie etages en heeft een zeer interessante collectie prachtige schilderijen en culturele relikwieën, die licht werpen op het leven van de Boeddha.
De patriarch en andere belangrijke monniken in Cambodja wonen in deze tempel. Op de tweede verdieping van het hoofdgebouw is een standbeeld van Samdech Huot Tat de vierde patriarch, die door de Rode Khmer vermoord werd. Het beeld is gemaakt in 1971 toen de patriarch 80 jaar was, maar werd door de Rode Khmer in de Mekong gegooid, waar het later is teruggevonden. Op de derde verdieping is een marmeren Boeddhabeeld dat door de Rode Khmer kapot was geslagen maar nu weer hersteld is.

Achter het hoofdgebouw is een 500-jaar oude stoepa, waarvan gezegd wordt dat die een haar van de wenkbrauw van de Boeddha bevat. Deze stoepa dateert uit de Angkoriaanse periode. Deze stoepa bevat ook vier bronzen beelden van Boeddha in zithouding, die elk gericht in een andere richting. Op de muren zijn een aantal figuren van Hindoegoden - de belangrijkste afbeeldingen zijn van Vishnu, Garuda (de mythische vogel) en Yama op zijn buffel.
Deze tempel was de eerste, die gerestaureerd werd na het bewind van de Rode Khmer.


Samdech Huot Tat

 

In de vroege jaren 1970 leefden er meer dan vijfhonderd monniken in de pagode. Ook was er de bibliotheek van het Institut Bouddhique gehuisvest, die vervolgens werd vernietigd door de Khmer Rouge, samen met veel van de gebouwen.

Deze pagode ligt aan de Tonle Sap-rivier, dichtbij het Koninklijk Paleis. Het gebied ademt een vriendelijke sfeer en toeristen maken vaak een wandeling in deze serene, natuurlijke omgeving. Deze pagode is het hoofdkwartier van de Cambodjaanse Boeddhisme. De Wat Ounalom of de Ounalom Pagode is één van de belangrijkste pagodes in Phnom Penh. Het is het hoofdkwartier van de boeddhistische patriarchaat van Phnom Penh. De Wat Ounalom was één van de vijf eerste kloosters, die in Phnom Penh werden gebouwd.