THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 SIHANOUKVILLE
-- Sihanoukville
-- Sihanoukville Airport
-- Sihanoukville Bussen
-- Sihanoukville Duiken
-- Sihanouk Guesthouses
-- Sihanouk Hotels
-- Sihanouk Markten
-- Sihanouk Map
-- Sihanouk Shopping
-- Sihanouk Stranden
-- Sihanouk Trein Station
-- Kbal Chhay Waterval
-- Koh Pos
-- Wat Leu
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


WAT LEU

Wat Leu

De “Wat Leu” is één van de vijf belangrijkste ”wats” in de mooie havenstad Sihanoukville in Cambodja. Deze “wats”  zijn Boeddhistische tempels en ze liggen her en der verspreid rond de stad Sihanoukville. Hoewel Sihanoukville de belangrijkste havenstad van Cambodja is, staat het vooral bekend om zijn prachtige stranden en mooie eilanden, die voor de kust liggen. Toch zijn deze “wats” een grote trekpleister voor Sihanoukville.  De “Wat Leu” ligt op een berg, de Sihanoukville Mountain, en is slechts  6 kilometer verwijderd van de provinciehoofdstad.

Sihanoukville is ook bekend onder zijn Khmer naam  “Kampong Som”. Vanuit de hoofdstad Phnom Penh is het een busrit van drie uur in zuidwestelijke richting. De stad is ook bereikbaar met de trein of het vliegtuig, hoewel het met de bus sneller gaat. Vanuit hier kun je ook met de boot naar het eiland Koh Kong.  Omdat de tempel op de top van een heuvel is gelegen, staat deze tempel bekend onder de naam  “Upper Wat”. Wat Leu is omgeven door een prachtig oerwoud. Wanneer je op de top van de heuvel bij de Wat Leu staat, heb je een prachtig uitzicht over Sihanoukville met z’n stranden en de eilanden voor de kust.

De Boeddhistische tempel  ”Wat Leu” is niet alleen een godsdienstig en een historische  “wat”, het  is ook vanuit architectonisch oogpunt opmerkelijk. De tempel in Sihanoukville is omringd door een hoge, stenen muur.  Er is een driehoofdige witte olifant, die  mooi uit de stenen muur is gebeeldhouwd  met drie beelden van Boeddha op de drie hoofden van de olifant. De goudkleurige van de tempel met mooie daken en traditionele vormgeving lijkt op een pagode. Aan de voorzijde van de trap, die leidt naar de deur van de tempel, is een groot standbeeld van Boeddha, die is gemaakt van zwart gekleurde stenen.

Three heads of the elephant
De driehoofdige olifant in de muur.

Als je de tempel verlaat en naar beneden gaat en de Sihanoukville Mountain afdaalt, moet je een bezoek brengen aan de Wat Kraom.  Deze staat bekend als de “Lower Wat”. Deze tempel is gelegen langs Independence Beach aan de voet van Sihanoukville Mountain. De Wat Kraom ligt midden in een groot aangelegd  bos. Vanaf dit punt heb je een panoramisch uitzicht op Sihanoukville. De tempel zelf is ook ideaal om te fotograferen. De rust en de maagdelijkheid  van deze plaats trekt de reizigers,  maar ook mensen die op zoek zijn naar innerlijke vrede.


Wat Kraom

Naast de Wat Leu, Sihanoukville en de Wat Kraom, kunnen toeristen ook een bezoek brengen aan Wat Otres en de daarachter gelegen Otres Beach. Verder zijn er nog   Ream National Park. De “Outer Wat”, ligt aan de weg nummer 4 naar Phnom Penh en de “Inner Wat” ligt midden in het bos in Ream National Park.