THE
 CAMBODIA
 SITE
 

      NEDERLANDS   
 
 
 PURSAT
-- Pursat Province
-- Pursat City
-- Pursat Map
-- Kliang Meung
-- Kampong Luong
-- Koh Thas
-- Chrok La Eing Waterfall
-- Veal Veng
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 Cambodian Islands
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Thom
 Kampong Speu
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Ton Le Sap Lake
 National Parks
 Travelling in Cambodia
 Hotel/ Guesthouse
 Festivals
 Privacy Policy
 

 

 

Veal Veng


Veal Veng

Veal Veng ligt in de zuidwestelijke provincie Pursat en 125 km van de stad Pursat. In Pramoy zijn onlangs drie guesthouses ontstaan, die betaalbare accommodatie bieden (USD $ 5 per nacht). Verschillende restaurants serveren lokale gerechten, maar neem je taalgids mee, want er wordt niet veel Engels gesproken en de menu's zijn in het Khmer.

Voor degenen die buiten de gebaande paden willen treden, biedt Veal Veng veel mogelijkheden. Het is een bestemming voor ecotoerisme. Je kunt hier een landelijke of jungle-ervaring opdoen en je moet er dan 3-7 dagen voor uittrekken om het gebied te verkennen. Misschien wil je de op één na hoogste berg van Cambodja beklimmen, de Phnom Samkos (1717 m) of misschien de Phnom Tumpor. Lokale gidsen kun je huren voor USD $ 5 per dag en een goede gids kan je zelfs olifanten, zonberen en zelfs tijgers laten zien (hoewel dit zeer zeldzaam is). De beste tijd om te bezoeken is tussen november en februari, buiten het regenseizoen, omdat bloedzuigers heel gebruikelijk zijn in het regenseizoen!

De stadje Pramoy in Veal Veng, was één van de laatste buitenposten van de Rode Khmer en groeide vrij snel, omdat in de buurt een succesvolle opruiming van landmijnen gebeurde. Een hoog percentage mensen is uit andere districten kwamen hier wonen, maar sommige etnische bevolking, de por, woont er nog steeds. De meeste van hen woont in de gemeente O Som.

De rit duurt ongeveer 3 uur om Veal Venh te bereiken. Verschillende gedeelde taxi's vertrekken elke dag vanuit Pursat vanaf het plaatselijke taxistation bij de oostelijke oude markt. Om voldoende ruimte binnen in de taxi te hebben, is het de moeite waard om een beetje extra te betalen voor twee stoelen. Het kost ongeveer USD $ 5, - voor een enkele reis.
Als je je afvraagt, waarom de taxi net voor het districtscentrum stopt (18 km voor Pramoy), dan is dat omdat de lokale bevolking hier wil bidden tot grootvader 'Kry'. Hij is historisch gezien de gebiedsbeschermer en het is bekend, dat zijn magische ziel het gebied nog steeds in het geheim beschermt. 

 


Near Veal Veng