THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 REIZEN IN CAMBODJA
-- Reizen met de bus
-- Reizen met de boot
-- Reizen met taxi of trein
-- Spoorwegen Netwerk
-- Vliegreis Cambodja
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


TAXI'S


Tri-cycle


Taxi's in Phnom Penh hebben geem meter, dus je moet van tevoren een prijs afspreken. Een taxiritje, naar en binnen het centrum. kost 5 -7 dollar. De rit duurt dan 20-50 minuten. Goedkoper, sneller en minder comfortabel is een motorfiets-taxi's, die gehuurd kan worden voor $ 2 voor een ritje in de stad. Voor een transfer van hotel naar de luchthaven betaal je 8 -10 dollar $ per rit en je kunt dit bespreken bij de meeste hotels en reisbureaus, die je vindt in de buurt, waar je verblijft.
Voor een taxi naar de provinciestad, ga je naar de omgeving van de Phsar Penh (de Nieuw Centraal markt) of Phsar Deum Ker of naar een reisbureau. Er zijn ook Share-taxi's. Het Share-taxi vervoer is de snelste en meest comfortabele manier om tussen twee steden te reizen. Share-taxi's betaal je per zitplaats. Opgelet dat in een Share -taxi, de voorste passagiersstoel is eigenlijk als twee zetels wordt beschouwd. Dus de beste optie is om twee zetels te kopen op de voorbank, want dan zit je alleen naast de bestuurder. Share-taxi's vertrekken wanneer zij vol zijn, dat wil zeggen, wanneer zij ten minste vijf tot zes passagiers hebben. Maar de bestuurder kan onderweg nog meer mensen oppikken.

De beste manier om in steden, zoals Phnom Penh en Siem Reap te reizen, is met de Reumork (Tri-cycle motor) of Cyclo (Tri-cyclus). De meeste toeristen reizen op deze manier naar en binnen het centrum.  Op elk gewenst moment zijn ze beschikbaar in de stad en je reist voor een goedkope prijs. De cyclo (zonder motor) berekent de goedkoopste prijs en deze wordt vooral gebruikt door vele toeristen, die de stad op hun gemakje willen bekijken.

Treinen zijn rijden alleen van Phnom Penh naar Battambang en naar Sihanoukville over een enkel spoor. De treinen rijden slechts 25 kilometer per uur. De 300 kilometer naar Battambang duurt ongeveer 12 uur. Ze vertrekken uit Phnom Penh tussen 5 en 6 uur en de rit duurt bijna de gehele dag.
Treinen rijden erg langzaam en zijn erg goedkoop, maar voor budget reizigers, die de tijd hebben om zo te reizen vinden het een geweldige ervaring. Treinen hebben de neiging om op tijd vertrekken. Het is aan te bevelen, als je jezelf de tijd gunt.

Trein


 
 

 

 

free hit counter