THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KOH KONG
-- Koh Kong City
-- Koh Kong City Map
-- Koh Kong Eiland
-- Koh Kong Hotels
-- Koh Kong Peper
-- Koh Kong Provincie
-- Koh Kong Safariworld
-- Provincie Map
-- Botum Sakor NP
-- Chi Phat
-- Cham Yeam, grens
-- Ta Tai Waterval
-- Peam Krasop NP
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Ta Tai Waterval


Ta Tai Waterval

Volgens de legende was er een man met de naam Ta Tai. Hij ging met zijn zoon ging naar de waterval om te vissen. De waterval is het punt waar zoet water en zout water samen komen.
Er stak plotseling een storm op en de daardoor kwamen er grote vloedgolven. Ta Tai's zoon meegesleurd door de golven. Er herste een groot verdriet in het gezin over wat zich bij de waterval had afgespeeld.
Vier of vijf dagen later werd de jongen echter teruggevonden. Precies op dezelfde plek waar de zoon door de golven was meegesleurd.
Ta Tai vroeg zijn zoon, hoe het kwam, dat hij weer gezond en wel teryg was. De jongen vertelde zijn verhaal: "Er was plotseling iemand in het water, die me meenam naar een geheime plaats, waar hij zich veranderde in een vampier en me probeerde te vermoorden Maar plotseling was daar Ta Eysei (een kluizenaar). Hij verscheen om mij te redden en nam me mee naar de waterval. Daar liet hij mij achter."
Na het horen van het verhaal, geloofde Ta Tai en zijn vrouw, dat hun zoon gered was door Ta Eysei of Neak Sachang (een andere naam voor kluizenaar).
Sindsdien wordt de Waterval genoemd Ta Eysei Waterval of Ta Tai Waterval genoemd.

De Ta Tai Watervallen liggen op ongeveer een uur stroomopwaarts van Koh Kong. Het zijn een aantal spectaculaire watervallen te midden van een weelderig groen landschap in de provincie Koh Kong. De waterval bestaat uit twee fasen. De eerste fase is 5 tot 6 meter hoog; de tweede fase is 12 tot 15 meter hoog. Ta Tai waterval is deels door bevolking ontwikkeld in Koh Kong om lokale en buitenlandse toeristen aan te trekken.

Hoewel de waterval stroomt hele jaar, is het mogelijk om in de droge tijd te zwemmen in de natuurlijk gevormde zwembaden, aan de voet van de waterval. Door de geringe waterstroom is het dan ook mogelijk om over de rand van de waterval te lopen. In het natte seizoen stroomt de rivier in al zijn macht en dan is de waterval spectaculair met woedende, witte schuimkoppen en is de stroming te sterk.
Het water van de rivier vindt zijn bron in de Cardemom Mountains, waar weinig nederzettingen en mensen wonen. Je kunt de waterval bereiken per boot of over de weg. Maar als je de boot neemt naar de watervallen is het zeer mooie tocht. Je krijgt een prachtig landschap te zien. De reis vanaf de Tatai brug naar de waterval duurt ongeveer een uur (met een "Slow Boat").
De adembenemende vergezichten op de waterval en de omliggende bossen geven je een onvergetelijke ervaring. Door zijn strategische ligging, weg van de drukte van de stad, is Koh Kong een populaire bestemming voor veel toeristen in Cambodja. Veel bezoekers van de waterval maken er gebruik van om hier te picknicken.


Ta Tai Waterval