THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 BATTAMBANG
-- Battambang
-- Battambang Hotels
-- Battambang Map
-- Battambang Markten
-- Battambang - Siem R.
-- Batt. Bamboo Train
-- Batt. Banon Wijngaard
-- Batt. Sampeau
-- Batt. Prasat Banan
-- Batt. Shop/ Restaurant
-- Batt. Wat Ek
-- Batt. Pagode
-- Poipet Casino City
-- Poipet Hotels
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


WAT TAHM-RAI-SAW
(White Elephant Pagoda)


Wat Tahm-rai-saw

"De beroemde tempel staat bekend om zijn prachtige architectonische vorm. De beste tijd om de White Elephant Pagode te bezoeken is tijdens het Khmer New Year festival. In deze periode zijn de tempel en de omliggende straten feeëriek verlicht en alles is mooi versierd. 
Dit maakt het nieuwjaarsfeest nog mooier. Je kunt dan deelnemen aan het feest en tegelijkertijd genieten van de prachtige beelden in de tempel en zijn architectuur".

De Wat Tahm-rai-saw (de Pagode van de Witte Olifant ) in Battambang is één van de bezochte toeristische attracties, die in het centrum van de stad ligt. Deze beroemde tempel ligt in een drukke wijk van de stad. Dit maakt het gemakkelijker om de belangrijkste tempel van Battambang te bezoeken.
De Wat Tahm-rai-saw (White Elephant Pagoda) is een tempel, die bekend staat om zijn uitgebreide architectonische vormen en beelden.

Als je deze populaire toeristische attractie wil bezoeken, moet je Road 2 of Road 3 nemen. Road 2 is relatief drukker dan Road 3. Er zijn langs de weg winkels en eetgelegenheden, waar je eventueel kunt winkelen of eten.
Ook dicht bij het centrum zijn enkele hotels en guesthouses  in dit deel van de stad. Dus het is heel makkelijk voor de toeristen die verblijven in dit deel van de stad om een bezoek te brengen aan de tempel.


Wat Tahm-rai-saw

De beroemde tempel staat bekend om zijn prachtige architectonische vorm. De beste tijd om de White Elephant Pagode te bezoeken is tijdens het Khmer New Year festival. Dit is in geheel Cambodja een hele belevenis.
In deze periode zijn de tempel en de omliggende straten feeëriek verlicht en alles is mooi versierd.  Dit maakt het nieuwjaarsfeest nog mooier. Je kunt dan deelnemen aan het feest en tegelijkertijd genieten van de prachtige beelden in de tempel en zijn architectuur.

De Wat Tahm-rai-saw in Battambang wordt beschouwd als een van de belangrijke bezienswaardigheden, omdat naast dat het een beroemde architecturaal oriëntatiepunt in de stad is. Het is ook een plaats, die bekend staat om zijn overvloedige voorstellingen, die in het aangrenzende park gegeven worden. Enkele van de traditionele voorstellingen die men hier laat zien zijn klassieke dansen, die begeleid worden door traditionele muziek.
Vooral ten tijde van de Khmer New Year festival zijn er tal van voorstellingen, die georganiseerd worden in de straten dicht bij de tempelcomplex. Eén klassieke rituelen van het nieuwjaarsfeest, is de bevolking water vermengd met gekleurd poeder gooit over de verzamelde mensen. Dit doen ze als nieuwjaarswens en als een soort zegen voor geluk en welvaart.

Het is aan te raden om deze plek met Khmer New Year te bezoeken, want dan kun je volop genieten van de festiviteiten, die plaats vinden in en rond de Pagode van de Witte Olifant.


Wat Tahm-rai-saw

Iets moois:
U reist per boot van Siem Reap naar Battambang; dit wordt wel bestempeld als de mooiste boottocht die er in Cambodja te maken is. U wordt vroeg in de ochtend bij uw hotel opgehaald voor een transfer naar de boot. Vanaf het water ziet u het dagelijks leven van de Cambodjanen langs de kant. U ziet de mensen zichzelf, hun dieren, hun kleren en hun groenten wassen. Kindertjes zwaaien en plonzen in het water. Houten hutjes staan vlak langs de kant of zijn zelfs op het water gebouwd. De natuur is prachtig.

De boottocht duurt 6 tot 8 uur. Dit is afhankelijk van de waterstand. Battambang is de op één na grootste stad van Cambodja. Maar de stad heeft een provinciaal karakter en is lieflijk gebleven.