THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 STUNG TRENG
-- Stung Treng
-- Stung Treng Markt
-- Stung Treng guesthouse
-- Stung Treng Excursies
-- Stung Treng Map
-- Mekong Rivier
-- Sopheak Mitt Waterval
-- Virachey NP
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Markt
van Stung Treng


Stung Treng is één van de noordelijkste provincies van Cambodja, tegen de grens van Laos aan. Het heette vroeger Xieng Teng en maakte deel uit van het enorme Khmer-rijk. Daarna werd het deel van het Lao koninkrijk van Lan Xang en later weer van het Laotiaanse koninkrijk Champassack. Gedurende de periode van de Franse kolonisten werd het weer afgestaan ​​aan Cambodja.

Zoals gewoonlijk in Cambodja wordt de markt dagelijks gehouden. Deze is pal in het midden van de stad. Morgens is een groot deel van de markt in de open lucht. Dan verkoopt men verse producten waaronder wriemelende vis. Het kan niet frisser dan dat! Er zijn veel verschillende vruchten en groenten die wij niet direct herkennen, maar allemaal erg lekker zijn.

De markt is van belang voor de gehele streek. Er is van alles te koop.
Op deze belangrijkste markt bieden mensen men ook hun diensten aan. zo is er een uitstekende pedicure, die haar diensten aanbiedt voor 2000R (minder dan € 0,50). Een verse fruit-smoothie kost op de markt ongeveer 1000R (€ 0,25). De prijzen kunnen uiteraard variëren.
Een hardware kraam inéén van de belangrijkste noord-zuid steegje heeft voorraden handgerolde bijenwas kaarsen, die gebruikt worden voor verschillende religieuze ceremonies. Deze kaarsen van bijenwas worden verkocht op lengte. Men gebruikt vreemde maten:  "van het puntje van je vinger tot je oksel", "kin tot navel" en "de omtrek van het hoofd".  
Verder zijn er nog kleren, goud, mobiele telefoons, schoenen, potten te koop.

Je kunt de grote markt in het centrum van Stung Treng vinden. Het is een bruisende plek, waar de verkoop van goederen uit Laos, Vietnam, Cambodja plaats vindt. Er is ook een kleine avondmarkt aan de zuidwest kant van de markt, en er zijn ook kleine drank en voedsel winkels in de buurt van het Preap Son Guesthouse aan de andere kant van de markt.
Wil je iets speciaals meenemen als souvenir uit de provincie Stung Treng? Koop dan handgemaakte, geweven kleden. Ze zijn zeer kunstig en sommige zijn dan ook kostbaar.
De producten uit Laos zijn niet elders te koop in Cambodja.

Het meisje op de foto verkoopt iets bijzonders op de markt van Stung Treng. Voor haar liggen op een tafel vier grote ijsblokken. Zodra er een klant is, slaat zij met de hamer deze stukken tot kleine blokjes. Daarna verkoopt ze de ijsblokjes aan haar klant.

In feite kunt u het hele jaar door in Cambodja reizen. In de zogenaamde moesson-perioden kunt u ook door het overgrote deel van het land goed reizen; de luchtvochtigheid is hoger, maar het heeft ook zijn voordelen. Het is minder stoffig en er zijn meer vruchten. De rijstvelden zijn in verschillende nuances groengekleurd en er is volop water in de watervallen en rivieren. Het betekent ook niet, dat het in de moessontijd steeds regent. In feite kan het ‘t hele jaar door iedere dag regenen. Die tropische buien veroorzaken in korte tijd een enorme regenval. De straten lijken soms wel riviertjes, maar het is ook zo weer weg. Als het regent is dat meestal in de namiddag of avond. Meestal regent het niet, zoals bij ons, achter elkaar door.