THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 STUNG TRENG
-- Stung Treng
-- Stung Treng Markt
-- Stung Treng guesthouse
-- Stung Treng Excursies
-- Stung Treng Map
-- Mekong Rivier
-- Sopheak Mitt Waterval
-- Virachey NP
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Uitstapjes
in Stung Treng


Irrawaddy dolfijn

Wat kun je bezoeken?

Zoetwater Dolfijnen
Tegenwoordig leven de dolfijnen leven voornamelijk in de rivieren en waterwegen van de provincies Kratie en Stung Treng. Het aantal van deze zoogdieren wordt geschat tussen 40 en 60 en ze zijn vaak reizen in kleine groepen van 6 tot 10 dolfijnen. Eens in de twee jaar worden er jonge geboren en voornamelijk in de maanden juni tot augustus. De jonge dolfijnen zijn ongeveer 1 meter in lengte bij hun geboorte en zogen melk bij de moeder. Als dolfijnen volwassen zijn kunnen zij een lengte bereiken van meer dan 2,5 m en een gewicht tot 180kg. Hun dieet bestaat voornamelijk uit kleine vissen, schelpdieren en slakken. Dolfijnen kunnen bij het zwemmen snelheden tot 40 km per uur halen en ze kunnen vijf tot tien minuten onder water blijven.

Hang Kho Ba Pagoda
Hang Kho Ba Pagode is een culturele en historische plek, die ligt bij het dorp Hang Kho Ba, op 6 kilometer afstand van de provinciestad. Neem de weg naar het vliegveld, dan linksaf over de rivier van Se Kong. De pagode van Hang Kho Ba is meer dan 300 jaar oud. De lokale mensen daar spreken Lao. De provincie Stung Treng is bekend in twee bijzondere dingen:
- De zoete tamarinde vruchten.
- De Pa Si Yi vis
- De Pava vis.

Kantuy Ko
Kantuy Ko ligt in het dorp Samki, ongeveer 4 kilometer (15 minuten) van het plaatsje. Het is een natuurreservaat.

Koh Ksach Resort
Koh Ksach Resort ligt langs de rivier Se Kong op5 kilometer afstand van de Stung Treng. De site beschikt over een prachtig zandstrand en het is 2 kilometer lang en een halve kilometer breed, waar bezoekers kunnen zwemmen of zich ontspannen. Het kan alleen in het droge seizoen bezocht worden en is vooral populair tijdens het Khmer Nieuwjaar.

Mekong River Trip naar Laos
De Mekong rivier tussen Stung Treng en de grens met Laos is zeer dun bevolkt en heeft een prachtig landschap. Rotsachtige uitstulpingen, talrijke stroomversnellingen, wervelende stromen, brede stukken rivier en bebost landschap langs de oevers langs de rivier staat u allemaal te wachten als bootreiziger. U maakt een geweldige reis. Het maakt voor de reiziger niet uit of u naar Laos reist, of wilt genieten van een wild stuk Mekong rivier en in Cambodja wil blijven.

Er is niet heel veel te doen als je eenmaal in het grensgebied aankomt. Reizigers kunnen hun paspoort achter te laten Cambodjaanse immigratie (een kleine controlepost op de westoever van de rivier) en en de rivier oversteken naar de Laotiaanse kant om te lunchen in een restaurant.
U kunt ook naar de kleine markt van het Laotiaanse dorp Geedahn.
De boottocht vanuit Stung Treng duurt 5 ½ uur. De terugtocht gaat sneller, want je hebt de stroom mee (3 uur). Er zijn snellere boten met buitenboordmotor, maar die rekenen meer ($ 25 enkele reis) .
Reizigers naar  Laos moeten in het bezit zijn van een visum.

Ou Pong Moan Resort
Ou Pong Moan Resort is een recreatieplaats, die ligt in het dorp Pong Moan op 9 kilometer afstand van Stung Treng. Het ligt op afslag naar drie provincies: Ratanakiri, Kratie en Stung Treng. Bij Ou Pong Moan tzijn toeristen meestal geïnteresseerd in:
- Ou Pong Moan waterbron. De waterbron is gelokaliseerd op 80 kilometer afstand van het recreatieterrein en stroomt alle seizoenen. Het water is geschikt om te zwemmen.
- Aan de rivier, zijn er kleine Kho Chos voor ontspanning en rust.
- de 10 Kwh elektriciteit dam, die gunstig is voor de ontwikkeling van het toerisme.

Phnom Preah Theat
Phnom Preah Theat ligt in het dorp Thmey op ongeveer 2 kilometer (5 min) van Stung Treng. Het is een natuurreservaat.

Preah Ko tempel
Preah Ko tempel ligt waar de Sekong Rivier en Mekong Rivier samen komen, op ongeveer 3,5 kilometer (10 min) van Stung Treng


Preah Ko Tempel

Pream Buorn Lveng Temple
Pream Buorn Lveng tempel ligt in het dorp Kang De Sor op ongeveer 6 kilometer (15 minuten) van de hoofdstad. Het is een historische plaats.

Thala Barivat Resort
Thala Barivat Resort ligt op 4 kilometer afstand van de provinciestad. Dit gebied kan gemakkelijk worden bereikt door over Se Kong rivier en de Mekong rivier de provinciale weg te nemen naar Preah Vihear.
Thala Baricvat is een historische plaats, waar de Preah Ko tempel staat, die gebouwd werd in de 7-8 eeuw. Deze tempel is gemaakt van rode steen tijdens de regering van de koning, Javvarman I.
Aan de voorzijde van de tempel, is er een standbeeld van Preah Ko (heilige koe).
Bij de tempel is een speelveld van 10 vierkate meter, dat jaarlijks gebruikt wordt voor het Viey khil spel, dat vóór het Khmer Nieuwjaar gespeeld wordt. Het spel wordt gedurende vier dagen en drie nachten gespeeld. Het begint in de middag bij 02:00 en duurt twee uur. Het spel wordt bij het Khmer Nieuwjaar door de Kouy gespeeld (etnische minderheid).
Er zijn veel kleine, oude tempels in de buurt van de Thala Barivat, maar de meesten van hen, zoals Prambuon Lveng tempel, Srei tempel en Angkor Kmao tempel werden zwaar beschadigd in de tijd van Pol Pot.

Wat Phnom in Stung Treng
Wat Phnom, Stung Treng ontleent zijn naam aan de beroemde tempel in Phnom Penh. Deze tempel is echter niet hoog genoeg voor een goed zicht over de omgeving, hoewel je de bergen kunt zien langs de Laotiaanse grens in het noorden.
Er wordt momenteel een nieuwe tempel gebouwd op deze plek.

De Boulevard
De San rivier in Stung Treng komt vanuit Laos. De boulevard langs de rivier  in Stung Treng is een mooie verharde weg. Het is het centrum van diverse ontmoetingen tussen mensen (zoals in de meeste Cambodjaanse rivier de steden). In de namiddag en vroege avonduren flaneert de lokale bevolking op en neer en men geniet van het uitzicht en van elkaar. Het is een leuke plek voor een wandeling of joggen. Overdag verandert de boulevard in een aangename landelijke weg, die leidt naar de luchthaven 4 km ten noorden van de stad.


Handelsschepen uit Laos

De rivier havengebied net voor de kleine stadspark is redelijk druk. Er wordt hier voornamelijk handel gedreven tussen Cambodja en Laos. Hier bevindt zich ook de veerboot over de San rivier naar de highway, die verder noordwaarts gaat naar de grens met Laos.
Een andere veerboot zet je over de Mekong naar de highway, die naar Preah Vihear leidt.

Wildlife
Cambodja is de thuisbasis van enkele van de belangrijkste populaties wilde dieren in Azië. Bedreigde soorten, zoals luipaarden, tijgers, krielen, gaur, blaffende herten en de bijna-uitgestorven Kouprey - het Koninkrijk nationale dier en zeldzaamste grote zoogdieren van de wereld - leven nog steeds in Cambodja.
Daarnaast zwerven nog wilde olifanten in de afgelegen ongerepte bossen. Apen en slangen zijn in overvloed aanwezig in bergachtige gebieden.
Terwijl de internationale handel in bedreigde dieren een grote bedreiging vormt voor Cambodja. Natuurbeschermers streven naar onderzoek en bescherming van de dieren.