THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 PHNOM PENH
-- Phnom Penh
-- Phnom Penh Bus
-- Phnom Penh Casino
-- Phnom Penh Map
-- Phnom Penh Markten
-- Phnom P. Markt Central
-- Phnom P. Markt Kandal
-- Phnom P. Markt Russian
-- Phnom P. Water Park
-- Phnom P. Genocide M.
-- Phnom P. Guesthouses
-- Phnom P. Hotels
-- Phnom P. Kids City
-- Phnom P. Killing Fields
-- Phnom P. Kon. Paleis
-- Phnom P. Monument
-- Phnom P. Nightlife
-- Phnom P. Pavilion
-- Phnom P. Sorya
-- Phnom P. Sovanna
-- Phnom P. Trein Station
-- Phnom P. Wat Botum
-- Phnom P. Wat Ounalom
-- Phnom P. Wat Phnom
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Sovanna
Shopping Mall

Sovanna is, net zoals Sorya, gemaakt naar voorbeeld van de westerse winkelcentra. Voor Cambodjaanse begrippen zijn deze winkelcentra een grote vooruitgang. Dit in tegenstelling tot de kleurrijke lokale markten in Phnom Penh.

De centrale ruimtes (atria), die kenmerkend zijn voor westerse winkelcentra, is afwezig in Sorya. men is hier compleet aangewezen op kunstmatig licht.
Maar in Sovanna is er één hoofdatrium en twee kleinere atria. Hier heeft men natuurlijk licht, dat van boven komt.

Ook in de plattegrond is een duidelijk verschil te zien met Sorya. In Sovanna zijn de meeste winkels gesitueerd rond een grote cirkel, die samen met het overvloedige, natuurlijke licht, de wandelgalerij een ruim en luchtig gevoel geven. In het centrale atrium bevinden ook zich de eerste glazen liften van Cambodja.
Als deze eigenschappen maakt Sovanna tot een echte Shopping Mall. Het heeft niets van van het volgestopte Sorya, wat een “warenhuis-gevoel” oproept. Sovanna kan wedijveren met de beste winkelcentra in Bangkok of andere Aziatische steden.

DE WINKELS

Terwijl de architectuur zeker indruk maakt, is dit niet terug te vinden in het aanbod van goederen. De winkels geeft een rommelige aanblik Dit zou men nog moeten aanpassen om aan de ambitie van Sovanna te voldoen. De winkels zijn echter goed gevuld. Sovanna heeft de grootste verscheidenheid van schoenen in Cambodja.  Het aanbod is al beter dan in Soriya. Hopelijk zal de rommelige aanblik wel veranderen. Sovanna is nog niet zo lang open.

Zoals zo vaak in Aziatische winkelcentra worden de winkels op de begane grond gedomineerd door juwelierswinkels, die kostbare en halfedelstenen verkopen. Er zijn ook horlogezaken en winkels met andere luxe goederen. die verkocht worden.

Op de tweede verdieping bevinden zich kledingzaken met mode en sportartikelen. De winkels verkopen de meest recente mode met toebehoren voor mannen en vrouwen. Eén van de bekendste winkels is de CityMart.

Op de derde verdieping worden er schoenen verkocht en bijna net zoveel handtassen.

De vierde verdieping is voor pret en vermaak. Hier verkoopt men dvd’s en cd’s. Maar er zijn ook videospelletjes en andere elektronica te koop. Verder bevinden zich hier de hallen met spelletjes, waar je een muntstuk in moet gooien.
Er bevindt zich hier ook een tekenkamer, waar kinderen kunnen tekenen en schilderen. door een videoarcade met munten, verkopen de winkels op de vierde verdieping CDs en.

De vijfde en hoogste verdieping zijn grotendeels leeg, maar zo nu en dan wordt het als tentoonstellingsruimte of conferentiezaal gebruikt.

RESTAURANTS

Sovanna heeft een groot aanbod van restaurantjes. Elke fastfoodketen in Cambodja heeft hier wel een zaak, behalve Kentucky Fried Chicken, die een zaak heeft tegenover Sovanna. Elke fast-food keten in het land heeft een aanwezigheid behalve Kentucky Gebraden Kip, die enkel zijn tweede plaats over de straat opende.

De Lucky Market Group in dit winkelcentrum enkele zaken, waaronder op de eerste etage het vlaggenschip de “Lucky Burger”, maar er is ook een Lucky Bakery.
Er is een Suki Sushi Buffet (met een loopband, waarop gerechten staan), Swensen’s Ice Cream en een Café Sentiment Coffee Shop.

Op de tweede verdieping vind je de beste Cambodjaanse fast-food restaurants, waaronder BB World. Naast dit hamburgerrestaurant is een ook een Pizza World en T&C Coffee, waar je gratis kunt internetten met Wifi.

De Lucky Market Group vind je weer terug op de derde etage met Lucky Seven Fast Food en met Lucky Gelato. Tegenwoordig is er ook een Master Grill Chicken en een Master Suki Soup.
Alsof dit nog niet genoeg is, bevindt zich op de derde verdieping ook nog een foodcourt met meer dan twintig stalletjes. Dit brengt het aantal restaurantjes in Sovanna op meer dan dertig.

Sovanna en Sorya worden elk weekend druk bezocht.

  

 

 

 

 

free hit counter