THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 DE EILANDEN
-- Koh Dek Koule
-- Koh Kong
-- Koh Rong
-- Koh Rong Bungalows
-- Koh Rong Samloem
-- Koh Rong S. Chalets
-- Song Saa Eilanden
-- Koh Pos
-- Koh Russei
-- Koh Sdach
-- Koh Sdach Verslag
-- Koh Takiev
-- Koh Tang
-- Koh Thmei
-- Koh Tonsay
-- Koh Totang
-- Kaart met de Eilanden
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Thom
 Kampong Speu
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten in Cambodja
 Cambodjaanse Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Song Saa Eilanden

 

 

Song Saa eilanden zijn twee kleine eilandjes, die in de luwte liggen van het grotere Koh Rong, één van de belangrijkste vakantie-eilanden van Cambodja. De Song Saa eilanden zijn Koh Ouen en Koh Bong en ze zijn met elkaar verbonden met een loopbrug. Als je naar beneden kijkt, zie het rijke zeeleven: zeepaardjes en andere tropische vissen.

De eilanden zijn eigendom van één van de grootste bedrijven van Cambodja: The Royal Group. Deze heeft er een exclusief resort laten bouwen. De ontwerper van het resort heeft zich laten inspireren door een Cambodjaans vissersdorp. Deels hangen de 27 villa’s boven het water en deels zijn ze gelegen in de jungle, compleet met privé-zwembaden. De villa’s zijn opgetrokken uit hout en hebben rieten daken. Hier kun je wegdromen over Robinson Crusoe.

De Royal villa’s nog luxer. Zij hebben 2 twee slaapkamer, een eigen steiger en een speedboot. Ze bieden een uitzonderlijke luxe en privacy. Je kijkt douchend uit over de zee. Je geniet met een cocktail in de hand van de mooie zonsondergang op je eigen terras. ’s Avonds kunt u onder de sterren dineren. De koks zullen uw diner goed laten smaken.

Overdag kun je kajakken, wandelen door het maagdelijk regenwoud, snorkelen, Khmer kooklessen volgen of een lokaal vissersdorp bezoeken. Het zijn discrete Hideaway-eilanden. Het Song Saa Island Resort ligt op 30 minuten varen van de Cambodjaanse badplaats Sihanoukville.
De eilanden behoren tot de Koh Rong Archipelago.

Met privé-zwembad

Sihanoukville

Wilt u niet alleen genieten van zon, zee en strand, dan vormt Sihanoukville ook een goede basis voor het maken van uitstapjes. U kunt een boot huren en de mooiste snorkel- en duikplekken voor de kust opzoeken.

Heel leuk is het om een brommertje of motortje te huren en naar het Ream National Park te rijden. In het nationale park huurt u een bootje met een ranger en u vaart op een waterweg tussen de mangroves. Er is een kans om krokodillen en dolfijnen te zien en watervogels “spot” u zeker! Dit gebied bestaat uit brak water. U komt uit bij zee. Uw boot legt aan bij een bounty strandje, waar u kunt relaxen, picknicken (lunchbox mee vanuit uw hotel, er zijn geen restaurants) en zwemmen. Daarna maakt u een korte wandeling door een stukje jungle.

De boot wacht u weer op en u vaart terug naar het beginpunt.
Het is zeker de moeite waard om meerdere dagen in Sihanoukville te verblijven.


Kaart van de twee met elkaar verbonden eilanden.