THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 SIHANOUKVILLE
-- Sihanoukville
-- Sihanoukville Airport
-- Sihanoukville Bussen
-- Sihanoukville Duiken
-- Sihanouk Guesthouses
-- Sihanouk Hotels
-- Sihanouk Markten
-- Sihanouk Map
-- Sihanouk Shopping
-- Sihanouk Stranden
-- Sihanouk Trein Station
-- Kbal Chhay Waterval
-- Koh Pos
-- Wat Leu
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


SIHANOUKVILLE STRANDEN

Sihanoukville staat bekend om zijn prachtige stranden, die aan de kristalheldere zee liggen. De bekendste stranden zijn Occheuteal Beach en Serendipity Beach. Occheuteal is een smalle, maar lange strook  is populairste strand van Sihanoukville. Daar zijn ook vele barretjes en goedkope visrestaurantjes bij het strand te vinden. Deze zijn tot laat in de avond open. Er worden ook strandfeesten en bbq's gehouden.
Het noordelijke gedeelte heet Serendepity Beach.
Sokha is een privéstrand van het gelijknamige resort.
Independence Beach ligt vlakbij en noordelijk daarvan kan men zonnebaden op het ietwat rotsachtige Koh Pos.

Serendipity Beach
Serendipity Beach


Victory Beach is het meest noordelijke strand bij Sihanouville en ligt dicht bij de haven. Het zijn twee stranden door een rotsige punt en een heuvel gescheiden van elkaar. Vooral backpackers komen op Victoria Beach genieten. Zuidelijk van Victory is Lamherkey. Aanvankelijk was dit strand de opslagplaats voor de havenbouwers. Nu is het de aangewezen plek om een bootje te nemen naar de nabijgelegen eilanden.
Victory beach is uitermate geschikt om de zonsondergang te zien. Velen willen juist hier de zonsondergang zien.


Sokha Beach

Er zijn een twaalftal eilanden. De accommodatie en infrastructuur op deze eilanden is nog maar zwak ontwikkeld. Bamboo Island (Koh Russel in Khmer taal) is het meest aantrekkelijke. Men kan er naar toe gaan vanuit Ochheutal en Serendipity.
De eilanden kun je vanaf de kust zien liggen.
Soon Nail Island kreeg een door Russen uitgebaat hotel, terwijl het eiland Koh Rong ruim 5 kilometer strand heeft. Er wonen vooral vissers en het heeft eigen water waterbronnen. Koh Rong Samlon is kleiner en ligt vlakbij, terwijl Koh Tang het verst van de kust is gelegen. Het biedt mooie duikmogelijkheden, maar er is ook een militaire post gevestigd.


Victoria Beach

Genieten op het strand. Hier heeft u de tijd om alle prachtige indrukken die u tijdens uw rondreis door Cambodja heeft opgedaan, op een rijtje te zetten.

Wilt u niet alleen genieten van zon, zee en strand, dan vormt Sihanoukville ook een goede basis voor het maken van uitstapjes. U kunt een boot huren en de mooiste snorkel- en duikplekken voor de kust opzoeken. Heel leuk is het om een brommertje of motortje te huren en naar het Ream National Park te rijden. In het nationale park huurt u een bootje met een ranger en u vaart op een waterweg tussen de mangroves. Er is een kans om krokodillen en dolfijnen te zien en watervogels “spot” u zeker! Dit gebied bestaat uit brak water. U komt uit bij zee. Uw boot legt aan bij een bounty strandje, waar u kunt relaxen, picknicken (lunchbox mee vanuit uw hotel, er zijn geen restaurants) en zwemmen. Daarna maakt u een korte wandeling door een stukje jungle. De boot wacht u weer op en u vaart terug naar het beginpunt.
Het is zeker de moeite waard om meerdere dagen in Sihanoukville te verblijven.