THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 SIHANOUKVILLE
-- Sihanoukville
-- Sihanoukville Airport
-- Sihanoukville Bussen
-- Sihanoukville Duiken
-- Sihanouk Guesthouses
-- Sihanouk Hotels
-- Sihanouk Markten
-- Sihanouk Map
-- Sihanouk Shopping
-- Sihanouk Stranden
-- Sihanouk Trein Station
-- Kbal Chhay Waterval
-- Koh Pos
-- Wat Leu
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


SIHANOUKVILLE

-winkelen-

" 's Middags we naar het centrum en lopen even over de markt en winkelen we. Er staat een geldwisselaar die euro's wisselt (ze kunnen het woord amper uitspreken), hoewel men in het hotel had gezegd, dat die er niet zou zijn.
's Avonds eten we op de nachtmarkt in het centrum. Ze hebben grote bakken staan met allerlei eten en op goed geluk wijzen we zes schotels aan. Twee zijn er zo lekker dat we daarvan nog een portie nemen. Inclusief twee grote flessen Angkor zijn we € 7 kwijt met z'n vieren. Samen achter op één brommertje gaan we terug, want het is toch wel een half uur lopen."

Sihanoukville heeft geen winkels, die vergelijkbaar zijn met Phnom Penh of Siem Reap, maar de mogelijkheid om te winkelen groeit heel snel. Naast de winkels voor de eerste levensbehoeften, zijn er nu verschillende souvenirwinkels, kleding-en badmode winkels, een paar boekwinkels, zilver en fijn juweliers en nog veel meer.

P'sa Leu (de centrale markt) is de grootste traditionele winkel in de stad. Wanneer mensen verwijzen naar 'de markt', dan bedoelen zij - een nieuw gebouwde, slecht verlichte, overdekte, uitgestrekte stands en kraampjes, die van alles verkopen. Van vers vlees en groenten tot kleding, auto-onderdelen, sieraden, etc. De markt opent en sluit met de zon.

Kleding
Op de centrale markt is heel veel kleding te koop. Veel kraampjes zijn gespecialiseerd in badmode. Op de centrale markt, vindt u bijna alles. Langs de hoofdstraat in de stad, ze hebben meer dure kleding. En op de stranden is op veel plaatsen zwemkleding te koop. Er is ook gebruikte kleding, boeken en andere dingen.

Voedsel
Dat is overal te koop: op de markt, op straat, op het strand. Khmer mensen graag etneer 10 kleine maaltijden per dag. U vindt een verbazingwekkende hoeveelheid fruit, vlees en groenten op de markt. Kruiden zijn echter moeilijk te vinden.

Veel vers voedsel kan niet worden geïmporteerd uit andere landen, maar Kampot (Cambodja) Pepper is wereldberoemd.

Souvenirs
Sieraden, ambachten, schilderijen en souvenir Sihanoukville T-shirts. Ook Kampot Peper (internationaal bekende) en Krowma - de lokale sjaal (of handdoek, of hoofddeksel, of deken); made in Cambodja van zowel katoen of Khmer Silk.
Probeer Ana Souvenirs, Q & A Bookstore, Hanuman's, Khmer Artisans, Jonathan Sihanoukville Sketchbook, Escape Gourmet, Riikka's Funky Sun Silver, Rajana, Lim Senghong Koffie, The Bodhi Shop, Art Club, CambodiART.

Persoonlijke Verzorging
Kappers. Veel massage salons in de stad. Ook veel "Spa's '.
Neem eens de tijd bij de Galaxy Cinema om een film te bekijken of een leuke videogame te spelen. Rogue iPod biedt iPod verkoop en aanverwante artikelen .... Of gewoon eens langs om een snel en pijnloos een tattoo te krijgen?
Ga voor een Cambodjaanse Tattoo naar Serendipity Beach. Foto's van uw digitale camera kunt u alten afdrukken voor slechts 10 cent per stuk, downtown (in het centrum).


Genieten op het strand. Hier heeft u de tijd om alle prachtige indrukken die u tijdens uw rondreis door Cambodja heeft opgedaan, op een rijtje te zetten.

Wilt u niet alleen genieten van zon, zee en strand, dan vormt Sihanoukville ook een goede basis voor het maken van uitstapjes. U kunt een boot huren en de mooiste snorkel- en duikplekken voor de kust opzoeken.

Heel leuk is het om een brommertje of motortje te huren en naar het Ream National Park te rijden. In het nationale park huurt u een bootje met een ranger en u vaart op een waterweg tussen de mangroves. Er is een kans om krokodillen en dolfijnen te zien en watervogels “spot” u zeker! Dit gebied bestaat uit brak water. U komt uit bij zee. Uw boot legt aan bij een bounty strandje, waar u kunt relaxen, picknicken (lunchbox mee vanuit uw hotel, er zijn geen restaurants) en zwemmen. Daarna maakt u een korte wandeling door een stukje jungle.

De boot wacht u weer op en u vaart terug naar het beginpunt.
Het is zeker de moeite waard om meerdere dagen in Sihanoukville te verblijven.