THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 SIHANOUKVILLE
-- Sihanoukville
-- Sihanoukville Airport
-- Sihanoukville Bussen
-- Sihanoukville Duiken
-- Sihanouk Guesthouses
-- Sihanouk Hotels
-- Sihanouk Markten
-- Sihanouk Map
-- Sihanouk Shopping
-- Sihanouk Stranden
-- Sihanouk Trein Station
-- Kbal Chhay Waterval
-- Koh Pos
-- Wat Leu
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Central Market
P'sa Leu

"De Otres Market is elke zaterdagavond in een plaats genaamd "The Barn" (de schuur). Het is vol met geweldige mensen, live muziek, lekker eten en winkeltjes met alles, van kunst tot kleding. Er is ook een vuurspuwer, die zijn kunsten vertoont. Dit gebeurt meestal op zaterdag. Het begint bij zonsondergang en gaat door tot in de kleine uurtjes van de nacht. We hadden geen idee wat er allemaal ging gebeuren, totdat iemand ons vroeg om mee te gaan. Ik ben blij, dat we dat gedaan hebben, omdat we ons een beetje begonnen te vervelen."


Sihanoukville stad heeft twee traditionele Cambodjaanse markten, Phsar Pinichicom, een kleine markt ide bijna uitsluitend de lokale bevolking van hun behoeften voorziet, en de belangrijkste markt, Phsar Leu (Upper Market). Dit is de grootste en oudste traditionele markt van de stad.
Beide markten openen en sluiten met de zon. Phsar Leu ligt in de binnenstad op 7 Makara St., op 200 meter af van Ekareach. Dit is de belangrijkste straat van de stad en loopt helemaal van Victory Hill naar de Golden Lions, waar de straat zich afsplitst in drie wegen.
Als je een fijnproever bent, wil je deze markt niet missen. Je kunt er allerlei lokale gerechten proeven tegen een zeer lage prijs. Gebakken insect, een traditionele snack, het is allemaal erg populair bij de lokale bevolking. Als u echter iets nieuws wilt proberen, is het geheel aan u wat u kiest.
Slenteren over de markt en praten met de lokale bevolking zal je het gevoel geven, dat je in het echte Cambodja bent.

De "Upper Market" is dus de grootste traditionele van de stad. Als je de bevolking naar 'de markt' vraagt, bedoelen ze deze - een nieuw gebouwde, overdekte, slecht verlichte markt. Met kraampjes waar van alles wordt aangeboden, van vers vlees en groenten tot aan kleding, auto-onderdelen, sieraden, enz. Dit is ook een leuke markt om te bezoeken.

"Alles staat heel dicht op elkaar. Wat wel weer heel leuk is, is hoe baby's en kleine kinderen van de marktkooplui gewoon in de winkeltjes liggen te slapen of spelen. De variatie in aanbod is vergelijkbaar met andere Cambodjaanse markten."

De markt gaat open bij zonsopgang en sluit bij zonsondergang.