THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 SIHANOUKVILLE
-- Sihanoukville
-- Sihanoukville Airport
-- Sihanoukville Bussen
-- Sihanoukville Duiken
-- Sihanouk Guesthouses
-- Sihanouk Hotels
-- Sihanouk Markten
-- Sihanouk Map
-- Sihanouk Shopping
-- Sihanouk Stranden
-- Sihanouk Trein Station
-- Kbal Chhay Waterval
-- Koh Pos
-- Wat Leu
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


BUS STATION

Sihanoukville

Het nieuwste busstation is gelegen nabij Victory Hill in een doodlopende straat. Het busstation ligt op ongeveer een 5 minuten lopen naar Victory Hill, op 5 minuten rijden naar het centrum en 10 minuten rijden naar Ocheteaul, Sokha, en Serendipity strand. Het busstation ligt op de weg naar de haven.
Tuk Tuks (zittaxi getrokken door een motorfiets), auto's en motorfiets taxi's zijn te vinden rond het busstation. Ze hebben vaste prijzen. Vaak vragen ze meer dan de prijs van de busrit van Phnom Penh en dat voor 5 minuten rijden. Maar u kunt een betere prijs door te onderhandelen, of gewoon weg te lopen naar de straat en daar vervoer te regelen.

De meeste bussen vragen een prijs van $ 4 - 6 dollar voor een rit naar Phnom Penh. Sommige bedrijven rekenen meer van Phnom Penh naar Sihanoukville dan van Sihanoukville naar Phnom Penh. De duur van de busrit is meestal ongeveer 5 uur. De meeste bussen stoppen halverwege voor een pauze van 15 minuten bij een restaurant. Andere bestemmingen in Cambodja, waar bussen naar toe rijden zijn Ho Chi Min City, Siem Reap (overstappen in Phnom Penh), Kampot en Kep.

Al deze express bussen kunnen meerdere keren tijdens de reis stoppen om passagiers te laten instappen of uitstappen. Of gewoon omdat de buschauffeur even rust nodig heeft.

 

Sihanoukville (Binnenlandse Routes)

 

Sihanoukville - Phnom Penh

(230km, 4hrs, National Route #4. In Sihanouk Ville, all buses arrive/ depart from the Public Bus Station in the center of the downtown.)

Bus Company

Schedule

Price

Comments

Phnom Penh Sorya Transport

To SHV: 7:00, 8:00, 9:00, 11:30, 12:45, 13:45
From SR: 7:10, 8:00, 9:00, 12:15, 13:15,14:15

15,000R

 

Mekong Express To SHV: 7:45, 14:30
From SHV: 7:45, 14:30
US$5 Deluxe buses

 

Sihanoukville - Kampot

(230km, 4hrs, National Route #4. In Sihanouk Ville, all buses arrive/ depart from the Public Bus Station in the center of the downtown.)

Bus Company

Schedule

Price

Comments

----

----

----

 

Bussen naar Koh Kong.
De bussen vertrekken 's morgens vroeg rond 7 tot en met 7:30  vanaf het busstation. De prijs van de rit is ca. 10 $.
De busrit duurt 3,5 tot 5 uur naar Koh Kong en als je naar de Thaise grens wil, duurt  het nog 15 minuten. Als je de grens wilt oversteken, moet je rekening houden met een wachttijd van 15 minuten tot een uur, afhankelijk van hoeveel mensen er staan te wachten.

Naar Kep
Auto's (of taxi's) vertrekken vanaf de voorzijde van de markt in de binnenstad. Ze rijden de gehele dag naar Kep voor ongeveer $ 4 per persoon of $ 25 voor de hele auto. Een ritje duurt ongeveer 90 minuten. G'day Mate en anderen hebben een pendeldienst met een pick-up bij je hotel voor ongeveer $ 8 per persoon.

Cruise boat in the harbour

Genieten op het strand. Hier heeft u de tijd om alle prachtige indrukken die u tijdens uw rondreis door Cambodja heeft opgedaan, op een rijtje te zetten.

Wilt u niet alleen genieten van zon, zee en strand, dan vormt Sihanoukville ook een goede basis voor het maken van uitstapjes. U kunt een boot huren en de mooiste snorkel- en duikplekken voor de kust opzoeken.

Heel leuk is het om een brommertje of motortje te huren en naar het Ream National Park te rijden. In het nationale park huurt u een bootje met een ranger en u vaart op een waterweg tussen de mangroves. Er is een kans om krokodillen en dolfijnen te zien en watervogels “spot” u zeker! Dit gebied bestaat uit brak water. U komt uit bij zee. Uw boot legt aan bij een bounty strandje, waar u kunt relaxen, picknicken (lunchbox mee vanuit uw hotel, er zijn geen restaurants) en zwemmen. Daarna maakt u een korte wandeling door een stukje jungle.

De boot wacht u weer op en u vaart terug naar het beginpunt. Het is zeker de moeite waard om meerdere dagen in Sihanoukville te verblijven.