THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 SIEM REAP
-- Siem Reap
-- Siem Reap Airlines
-- Siem Reap/ Battamb.
-- Siem Reap Guesthouse
-- Siem Reap Hotel
-- Siem Reap Map
-- Siem Reap Markten
-- Siem Reap N-market
-- Siem Reap PubStreet
-- Siem Reap Vliegveld
-- Apsara Dansen
-- Flight of the Gibbon
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Nightmarket
Siem Reap


Old Market at night


Angkor Night Market is van start gegaan in 2007 met als belangrijkste missie om het behoud van traditionele Khmer handwerk e waarborgen, terwijl het natuurlijk ook de armoede bestreed en het leven van de Khmer verbeterde. De oprichters van de markt waren voorzichtig om er niet een toeristisch trekpleister van te maken. Om er niet een winkelgalerij van te maken, heeft men kramen gebouwd van natuurlijke materialen en prachtig ontworpen in Khmer-stijl.
Gelukkig, hebben bewoners en bezoekers dit unieke concept omarmd en de oorspronkelijke 100 kramen zijn inmiddels uitgegroeid tot een cluster van 250 marktwinkeltjes. Door de jaren heen zijn er tal van souvenirs winkels, die traditionele Cambodjaanse producten verkopen, zoals kleding, zijde, schilderkunst, foto's, sieraden, hout en stenen beelden. Na een vermoeiende winkelavond kun je jezelf laten verwennen met een originele Dr. Fish massage, of in de spa of ontspannen in één van de twee bars.
De Island bar heeft een indrukwekkende bamboe toren en gelaagde lamp, die je niet zult zien in welke andere bars dan ook in Siem Reap. De afgelegen Brick House bar heeft een rieten dak en er heerst een sfeer van ontspannen elegantie, omgeven door een tropische tuin met grote bamboe meubels. Er is ook een food court, die een Cambodjaanse, westerse, Aziatische keuken heeft. Het Cafe Puka Puka heeft heerlijk ijs en in de Shisha bar kun je vele variëteiten shisha proberen. De Angkor Night Market is hiermee een plaats om te winkelen en te dineren in een levendige moderne Khmer-omgeving.

Het is echt een leuke en ervaring om te shoppen, dineren, of te chillen in het donker. De hier verkochte producten worden door lokale gemeenschappen in de omgeving van Siem Reap gemaakt. Het zijn traditionele, ambachtelijke producten, zoals houten en stenen beelden. Het grootste pluspunt is dat de meerderheid van de items, die je hier aantreft, niet elders zult tegen komen.

Als je erg milieubewust bent, moet je de 'Angkor Recycled " op de nightmarket bezoeken. Hier is een uitgebreid aanbod van tassen, portefeuilles, portemonnees en zakken gemaakt van gerecyclede materialen. Ook om mee naar huis te nemen: een aantal prachtige stukken van de Khmer kunst en unieke huishoudelijke artikelen. Bezoek ook eens op de avondmarkt's "Khmer Boutique". Hier is een breed scala aan traditionele beelden, uitgehouwen in steen of versierd met zilver of koper.
Een ander, interessant winkeltje op de avondmarkt is de Pich Reamker Shop, met artikelen zoals theatrale maskers en hoofddeksels, die gemaakt zijn volgens traditionele methoden.

 


The Old Market