THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 SIEM REAP
-- Siem Reap
-- Siem Reap Airlines
-- Siem Reap/ Battamb.
-- Siem Reap Guesthouse
-- Siem Reap Hotel
-- Siem Reap Map
-- Siem Reap Markten
-- Siem Reap N-market
-- Siem Reap PubStreet
-- Siem Reap Vliegveld
-- Apsara Dansen
-- Flight of the Gibbon
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlť Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


- De markten Siem Reap -


The Old Market

De oude markt ( of de Phsar Chas) en de nabij gelegen Pub Street, Pub Street Alleys en Night Markets zijn de 'must sees', wanneer je Siem Reap bezoekt. De oude markt en het gebied er omheen is ontzettend populair en dit gebied strekt zich uit van rivier tot aan de night Market op de Sivutha Boulevard.

Van de verschillende traditionele Cambodjaanse markten in Siem Reap wordt de Oude Markt het meest bezocht door toeristen. Het biedt de breedste selectie van souvenirs en curiosa van alle traditionele markten in de stad.
Er zijn souvenirverkopers in alle delen van de markt en binnenin vooral aan de rivierkant verkoopt men vooral zijde, zilverwerk, houtsnijwerk, beelden, kunst en handwerk, evenals t-shirts, ansichtkaarten, gekopieerde cd's, dvd's en boeken.

De 2 Thou Street zijde van de markt is een mix van lokale en toeristische artikelen. Sommigen verkopen souvenirs, anderen gespecialiseerd in kleding, schoenen en hoeden, welke meer gericht zijn op de lokale consument.
Aan de andere kant van de markt ligt Street 11.  Daar vind je ook een mix, met veel verkopers van handwerk, poppen, muziekinstrumenten en mandenmakerij en lokaal voedsel. Gedroogde visverkopers vind je in de richting van de andere kant.
De noordkant van de markt langs de Street 9 richt zich meer op de lokale bevolking dan op toeristen. Hier verkoopt men fruit, groenten, vlees, kleding, hardware en dergelijke.
Er zijn een aantal interessante lokale kruiden, thee en koffie verkopers aan deze kant. Er zijn ook een aantal goedkope koffiekraampjes langs de straat.
De stalletjes met Cambodjaanse gerechten zorgen voor een zeer lokale sfeer. Dit is een goede gelegenheid voor een budget maaltijd en om eens de echte Cambodjaanse keuken te proberen. De Oude Markt sluit bij zonsondergang, hoewel veel van de souvenirverkopers open blijven tot na 20:00 uur.

 

Angkor Night Market werd pas opgericht in 2007. Tot dat moment was er in het hele land van Cambodjageen Night Market. De Night Market ligt net aan de andere kant van de Sivatha Blvd. Het ligt op ongeveer 10 minuten lopen van de Oude Markt.
De oprichters van de markt waren voorzichtig om een ​​toeristisch park te creŽren, zoals in vaak het geval in het buitenland. Er zijn geen winkels. In plaats daarvan heeft men  hutten gebouwd van natuurlijke materialen en het ontwerp is in prachtige Khmer-stijl.
In de loop der jaren zijn er 240 souvenirstalletjes, die onder andere traditioneel Cambodjaans handwerk verkopen, kleding van zijde, schilderen en fotografie, juwelen, hout en stenen beelden.
U kunt ook de geschiedenis van de Rode Khmer genocidale regime bekijken tijdens de periode 1975 - 1979, of de Cambodjaanse landmijn en 's werelds grootste slangenvangst in onze Movie Mall (bioscoop).
Na het vermoeiende winkelen kun je jezelf verwennen met onze originele Dr Fish massage. Body en Foot massage worden verzorgd door speciale vissen. u kunt ook ontspanning vinden in onze twee bars op het eilandbar met zijn indrukwekkende bamboetoren. De afgelegen Brick House bar met zijn rieten dak en grote bamboe meubelen in eenrelaxende omgeving omgeven door een tropische tuin.

 

We hebben ook een food court, die Cambodjaans, westerse, Aziatische keuken serveert. Cafe Puka Puka biedt met haar melk sneeuw ijs en probeer onze vele variŽteiten van shisha smaken bij shisha bar.


Night Market