THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 SIEM REAP
-- Siem Reap
-- Siem Reap Airlines
-- Siem Reap/ Battamb.
-- Siem Reap Guesthouse
-- Siem Reap Hotel
-- Siem Reap Map
-- Siem Reap Markten
-- Siem Reap N-market
-- Siem Reap PubStreet
-- Siem Reap Vliegveld
-- Apsara Dansen
-- Flight of the Gibbon
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Een boottocht naar Battambang

De boot naar Battambang

De boot naar Battambang wordt gemaakt vanuit Siem Reap in een eenvoudige lokale boot. Deze wordt ook wel " slow boat" genoemd. Er vaart ook een snelle boot, maar dan geniet je veel minder van het leven langs de rivier. Deze is ook minder populair bij de lokale bevolking. Tocht voert u over het Tonle Sap meer en over de Sangker rivier. In het regenseizoen kan de tocht wat langer duren.
Als het druk is op de boot,zit u erg dicht tegen elkaar aan, op simpele banken of stoelen. Misschien gaat er vis mee of andere producten die lokale mensen naar huis of naar de markt vervoeren. U maakt onderweg een stop om gebruik te maken van een lokaal "toilet" of iets te eten.
De boottocht neemt ongeveer 6 - 8 uur in beslag. Klagen helpt niet, dit is "relaxing Cambodia".

De boten vertrekken om 7 uur en kosten ca 20 - 25 U$ pp. Kaartjes kun je van tevoren kopen bij iedere guesthouse of reisbureau.
Het vertrekpunt ligt nèt buiten Siem Reap in een dorpje dat aan een inham ligt. Duidelijk een vissersdorp, want het ruikt hier overal naar vis en de armoede is ook zichtbaar.

VIDEO BOOTTOCHT NAAR BATTAMBANG

De reden, waarom iedereen per boot van Siem Reap naar Battambang reist, zijn de drijvende dorpjes en huizen op het Tonle Sap meer, compleet met tv. Je ziet scholen en zelfs een kerk, drijvend op het water.

Je ziet het dagelijks leven van de Cambodjanen langs de oever. Je ziet de mensen zichzelf, hun dieren, hun kleren en hun groenten wassen. Kindertjes zwaaien en plonzen in het water. Anderen worden met de boot naar school gebracht. Mensen proberen van alles te verkopen: ontbijt, fruit en andere heerlijkheden. Wat je niet op het water ziet is een Boeddhistische tempel. Deze wordt om de één of andere reden op het vasteland gebouwd.

De duur van de boottocht is afhankelijk van de waterstand. Meestal duurt de tocht tussen 6 en 8 uur.
Battambang is de op één na grootste stad van Cambodja. De stad heeft een provinciaal karakter en is lieflijk gebleven, maar er zijn ook nog veel koloniale huizen te vinden.
De boot komt omstreek 15.30 aan in Battambang.
Na aankomst van de boot kun je inchecken bij je hotel of guesthouse en nog wat rondkijken in de stad.

Wat Ek in Battambang
Wat Ek

Er zijn verschillende tempels die de moeite waard zijn: de Wat Tahm Rai Saw, de Phnom Banan en de Wat Ek (vooral het uitzicht vanaf de Wat Ek tempel is schitterend!).
Aan de waterkant is een gezellige markt.

"De boottocht is bij hoog water echt te gek. Je vaart langs tientallen dorpen waar mensen in hun paasbest op de boot stappen. Het is wat "overpriced",maar dardoor kunnen zij naar de grote stad.
Battambang is niet heel interessant. Maar de omgeving wel!
Zoek een iemand op een brommer, die een beetje Engels spreekt en laat je een dag verrassen met een mooi tochtje. Wij hebben verschillende boerderijen bezocht; o.a. een rijstwijnmaker, champignonkweker, varkenshouder, rijstvellenmaker."

Op de boot.
 Battambang boot