THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KAMPOT & KEP
-- Kampot - de stad
-- Kampot Chhnork (Grot)
-- Kampot Guesthouses
-- Kampot Hotels
-- Kampot Markt/ Restaurant
-- Kampot Map
-- Kampot Peper
-- Kampot Zeezout
-- Kampot Kbal Romeas
-- Kep
-- Kep Crab Market
-- Kep Dierentuin
-- Kep Hotels
-- Kep Guesthouses
-- Kep Map
-- Kep Sar Sear
-- Bokor Hill Station
-- Bokor Hill Gerenoveerd
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Phnom Sar Sear


Cave

De weg van Kampot naar Kep is geplaveid, glad en pittoresk. De weg is 25 km lang en het duurt ca. 30-45 minuten. De reis van Kampot naar Kep gaat door een schilderachtige Cambodjaanse landschap.
Motodups uit Kampot vragen voor de rit ongeveer $ 3 - $ 4 en ongeveer $ 8 - $ 10 voor de heen- en terugreis. Tuk-tuks kost je ongeveer $ 8 - $ 15 voor een heen-en terugreis. Dat is afhankelijk van hoe lang je wil doorbrengen in Kep en het aantal passagiers.

Phnom Sar Sear is een prachtig, natuurlijk en cultureel gebied en het ligt op een afstand van 14 km van de provinciale stadje Kampot.
Deze berg heet Phnom Sar Sear, want volgens de Khmer legende leidde prins Sakor zijn troepen naar deze plek. Hij steeg van zijn paard en nam stiekem op de berghelling een voorsprong op zijn twee achtervolgers. Vanaf de berg zag hij een eiland, waar hij later naar toe vluchtte.
Vanaf dat moment heet de berg Phnom Sar Sear. Het is één van de belangrijkste toeristische attracties in Kep stad die je niet mag missen tijdens je tour in Kep City.

 

Phnom Sar Sear bestaat uit drie kleine bergen van ongeveer 1,5 vierkante kilometer. Ze zijn ongeveer 40 meter hoog. De plek heeft twee natuurlijke grotten, de Phnom Dorei Sar en de Phnom Ach Prochiev. Deze grotten kunnen door toeristen bezocht worden. In de Phnom Domrei Sar grot is er een mooie heuvel, die Viel Sre Muoy Roy heet. In het verleden was deze plek ook populair bij filmmakers.

Aan de voet van de berg zijn een aantal kleinere zalen in de grotten, waar geestelijken en nonnen mediteren. Langs de weg naar de bergtop is er een boeddhistische pagode, waar monniken wonen.
Op de plek van de berg is een kleurrijke, fijn gebeeldhouwde stoepa gebouwd door Prins Rasmei Sophoanin 1964. Een plek voor meditatie, maar ook een plaats voor Boeddha relikwieën.

De Phnom Sar Sear is een idyllische bestemming voor vakantiegangers die op zoek naar eenzaamheid, te midden van de schoonheid van de natuur.

Op de bergtop van Phnom Sar Sear vindt u een kleurrijke stupa, wat een mooi voorbeeld is van artistieke uitmuntendheid.
De stupa is een heilige plek voor meditatie waar, naar wordt aangenomen, de drie heilige voorwerpen van Boeddha en de gecremeerde as van Boeddha bewaard worden.
Er zijn kronkelende trappen, pagodes met monniken en huisjes voor de nonnen en gewone mensen her en der verspreid over het gebied van de bergvoet tot de top. Op de bergtop, zult u een landschap van rijstvelden zien, bossen, kleine dorpjes, eilanden en de uitgestrekte zee. De berg is ook een meditatie plek voor gewone mensen, die hier komen om te bidden.

De frisse lucht en mooie natuur te maken Phnom Penh Sar Searhet hele jaar door tot een populaire bestemming voor toeristen. Boeddhisten komen hier om voor geluk te bidden.