THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 RATANAKIRI
-- Banlung
-- Banlung Extra (!)
-- Banlung Guesthouses
-- Banlung Map
-- Kreung (bergvolk)
-- Norng Kabat Forest
-- Ratanakiri
-- Ratanakiri Airport
-- Ratanakiri Gibbons
-- Ratanakiri Map
-- Ratanakiri (de Reis)
-- Ratanakiri Trekking
-- Toeristische Info
-- Virachey NP
-- Watervallen
-- Yeak Laom Lake
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Ratanakiri

Per Vliegtuig

Banlung heeft luchthaven midden in de stad, maar alle commerciële luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchten in 2009 op Banlung gestaakt. De vluchten werden uitgevoerd door Fellowship missievliegtuig. Het was een 8-persoons vlietuig. Incidenteel vliegt er nog een charter van Helicopters Charters Cambodja. Momenteel heeft Banlung nog een gravel landingsbaan strip, maar er zijn plannen de baan te verlengen en een betonnen startbaan te bouwen. Zo is meer kans 0m nieuwe vluchten aan te trekken en zullen er minder annuleringen zijn in het regenseizoen. Men moet dan wel rekening houden, dan men in Phnom Penh 6 dollar belasting moet betalen.

Met de bus

Wegcondities : De weg tussen Phnom Penh en Stung Treng is niet erg goed. De weg tussen de kruising bij Stung Treng en Banlung is volledig afgesloten.
Toch is het mogelijk met de bus te reizen tussen Banlung en Phnom Penh. Dit doen ze in één dag met betrouwbare 4 'grote' bussen en talloze minivans (R40.000 / $10). Ze vertrekken regelmatig tussen 06.00 - 07:30. De minibusjes zijn veel sneller en hebben een gratis ophaalservice, maar de rit kan 2-3 uur langer duren. In oktober 2013 vertrokken we om 07.00 uur en kwamen om 19.00 uur aan. De rit kostte $ 14,75.
Er zijn twee opties: een edeelde minibus vertrekt rond 08:00 en kost $ 8. Let op: er zitten 4 personen op een zitrij voor 3 personen. Je kunt dus krap zitten.
Phnom Penh Soraya Transport bus vertrekt om 12:30 en de rit duurtuurt 7 uur. De kosten zijn $ 8. Bussen komen vaak te laat aan. Van Banlung naar Stung Treng duurt 2 uur. Als je van Phnom Penh naar Laos reist, moet je een ticket kopen naar Four Thousand Islands in Laos. Er is geen directe bussen; je moet 2x overstappen. De eerste keer stap je over in Stung Treng. Vervolgens aan de grens met Laos. Tenslotte zal een boot je naar de eindbestemming brengen. De kosten: $ 14-18 . Ondanks andere berichten van de Laotiaanse ambassade in Phnom Penh zijn er sinds oktober 2009 ook visa te koop aan de grens.

Privé taxi

Dit is een duurdere optie dan de bus, een privé taxi nemen van Phnom Penh naar Banlung is mogelijk en kost ongeveer US $ 120. Het is ongeveer 5-6 uur rijden tоt de kruising nabij Stung Treng, vervolgens 2 uur naar Banlung, plus een lunchpauzes. Sоmmige taxichauffeurs іn Phnom Penh zijn gespecialiseerd reizen naar de grens. Jouw hotel/ pension wil je waarschijnlijk wel helpen er één te vinden. Naar Vietnam: de grensovergang O Yadaw naar Pleiku (Gia Lai provincie) en Quy Nhon (Vietnam) is geopend voor buitenlandse reizigers. Vietnamese visa zijn niet verkrijgbaar aan de grens.

Met de boot

Een populaire manier van reizen naar Banlung is om gebruikt te maken van de veerboot, die tussen Banlung en Stung Treng vaart.