THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 RATANAKIRI
-- Banlung
-- Banlung Extra (!)
-- Banlung Guesthouses
-- Banlung Map
-- Kreung (bergvolk)
-- Norng Kabat Forest
-- Ratanakiri
-- Ratanakiri Airport
-- Ratanakiri Gibbons
-- Ratanakiri Map
-- Ratanakiri (de Reis)
-- Ratanakiri Trekking
-- Toeristische Info
-- Virachey NP
-- Watervallen
-- Yeak Laom Lake
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlť Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Toeristische Informatie


Liggende Boeddha op de Eisy Patamak Mountain

1.Yeak Laom Lake
Yeak Loam Lake ligt 5 kilometer ten zuidwesten van Banlung. The Yeak Loam lake is een volgelopen krater van een vulkaan. Het is het mooiste meer van Ratanakiri en het 4000 jaar geleden ontstaan door vulkaanuitbarsting. Het meer is 50 meter diep en heeft een diameter van 800 meter.  Er ligt om het meer een wandelpad, dat 2,5 kilometer lang is. Twee meter van het pad behoort tot het "Craft Museum", stan twee huizen die gebouwd zijn door lokale stammen.

2. Eisey Patamak Mountain
Op de top van de Phnom Svay is het grote beeld van de liggende Boeddha (zie foto boven). Het ligt op een zeer vreedzame plek, die door de jaren heen ontzien is van oorlogen. Vanaf de top kun je een glimp opvangen van Laos in het noorden en Vietnam in oosten, Geniet van de betoverende rust van het omliggende platteland. 

3. Kachang Waterval
Kachang Waterfall ligt 6 kilometer ten noordwesten van Banlung. Deze waterval ligt in de rivier Kontung en komt tenslotte uit in de Sre Pok rivier. De hoogte van de waterval is 12 meter. Door de mist, die rond de waterval hangt, hangt er een mystieke en betoverende sfeer. Bezokers kunnen hier zwemmen, de omgeving bewonderen of een ritje maken op de rug van een olifant.

4. Katieng Waterval
Katieng Waterfall ligt 7 kilometer ten noordwesten van Banlung. De waterval ligt eveneens in de Kontung rivier, 3 kilometer verwijderd van de Kachang waterval. De hoogte van de waterval is 10 meter en water valt hier ook in het droge jaargetijde. De bezoekers kunnen hier genieten van het mooie landschap, foto's nemen en vogels observeren.

5. Ou'Sean Lair Waterval
Ou'Sean Lair Waterfall ligt 26 kilometer ten zuiden van Banlung. Deze waterval heeft 4 verdiepingen en elke verdieping heeft een hoogte van 4 meter. Het water stort hier het gehele jaar naar beneden. Alles heeft hier een natuurlijke omgeving en als je wilt, kun je hier zwemmen.

6. Ou'Sensranoh Waterval
Ou'Sensranoh Waterfall ligt 9 kilometer ten zuiden van Banlung. De hoogte van de waterval is 18 meter en het water stroomt het gehele jaar. De bezoekers kunnen hier genieten van de gezonde lucht, de jungle bewonderen of naar de geluiden van de vogels luisteren.


Ou'Sensranoh Waterfall

7. Cha Ung Waterval
Cha Ung Waterfall ligt op 8 kilometer ten westen van Banlung en hiert  stroomt het water ook het gehele jaar. de waterval is nooit opgedroogd. De bron van het water, dat deze waterval creŽert, ligt op de  Eisey Patamak Mountain ( Svay Mountain ). Achter deze waterval is een grot, waar de bezoekers kunnen zitten en de waterval van achteren kunnen bewonderen. Inhaleer de koele, frisse lucht die het water creŽert.

8. Veal Rum Plan (stenen veld)
Veal rum Plan (stenen veld) ligt op 14 kilometer ten noorden van Banlung. De stenen bedekken de oppervlakte van deze plek. Bezoekers kunen deze plek bezoeken en deze attractie bewonderen.

9. Virachay National Park
Virachay National Park ligt 45 kilometer ten noorden van Banlung. het park heeft een totale oppervlakte van 332.500 ha. Het heeft een grote verscheidenheid aan planeten en bomen. De jungle heeft ook een grote verscheidenheid aan dieren en vogels.

10. Lumphat Wildlife Sanctuary
Lumphat Wildlife Sanctuary ligt 37 kilometer ten zuiden van Banlung. Het heeft een totale oppervlakte van 250.000 ha. Er zijn zeer speciale soorten dieren en vogels, zoals tijgers, olifanten en roodharige gieren.

11. Ou'Chaloy
Ligt 34 kilometer ten zuidwesten van Banlung in de Sre Pok rivier. Toeristen komen hier alleen in het droge seizoen. De bezoekers worden hier aangetrokken door de nederzettingen van de lokale stammen, de natuur en het ecotoerisme.

12. Norng Kabat Forest
Norng Kabat Forest ligt 23 kilometer ten noorden van Banlung. Het bos heeft een vijver, waar de bezoekers de dieren en de vogels kunnen zien, die hier komen drinken. Daarnaast kunnen de toeristen de etnische dorpjes bezoeken, cultuur bewonderen het traditionele geloof, feesten, dans en muziek).

13. Winkelen
Het winkelen begint op demarkt van Banlung. Hier kunt u koopjes vinden van steen, houtsnijwerk, edelstenen en andere soorten goederen, veel bijeen gebracht door stammen, zoals manden, kruisbogen, kalebassen (water containers), armbanden, halskettingen en doeken. Een zeer kleurrijke ochtend wandeling door de stad maakt dit alles nog interessanter.