THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 PURSAT
-- Pursat
-- Pursat Kaart
-- Pursat Provincie
-- Kliang Meung
-- Kampong Luong
-- Koh Thas
-- Veal Veng
-- Waterval Chrok La Eing
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Kliang Meung


Kliang Meung

Neak Ta Kliang Meung is één van de bekendste toeristische attracties voor Cambodjanen, die elk jaar vele bezoekers trekt. Het is een van de historische plek, die grote betekenis voor de toeristen heeft. Als je een geschiedenis liefhebber bent en graag de historische bezienswaardigheden wil bezoeken, dan is dit de moeite waard.
Behalve een historische, toeristische attractie, het is ook een religieus centrum en een heilige plaats, die bezocht wordt door pelgrims en animistische gelovigen die van heinde en verre hier naar toe komen om te bidden bij het beeld, dat de bewaker is van de geest van Kliang Meung.

De Legende
Het verhaal gaat terug naar het jaar 1605. De Khmer waren de oorlog aan het verliezen tegen de Thais, toen Kliang Meung beval zijn soldaten om een grote kuil te graven en daar hun wapens in te gooien. Vervolgens pleegde hij zelfmoord door zichzelf in de put te gooien. Zeven dagen later versloeg het Khmer leger de Thais met hulp van de geesten van Kliang Meung en zijn leger van soldaten. De viering van de overwinning wordt gekenmerkt door een offer ceremonie, die elk jaar in april of mei , bij de start van het plantseizoen en net voor de regen.
Het paviljoen op het graf bevat een levensgroot bronzen standbeeld van Kliang Meung, en één van zijn lievelings vrouwen, die volgens de legende, ook zelfmoord pleegde. Deze bijzondere plaats bevindt zich in het dorp Banteay Chei, een paar kilometer ten westen van de stad, aan de National Route 5.

Het Graf van Neakta Kliang Meung is een populaire historische bezienswaardigheid. Hij was een Cambodjaanse held, die de oorlog tegen het Thaise leger leidde en hen versloeg in. De gedenkwaardige begraafplaats van Neakta Kliang Meung is een belangrijke historische plek in Cambodja.
Het ligt in Snam Preah, ongeveer 6 kilometer ten zuiden van Pursat-stad. Animistische gelovigen gaan er heen om bij het standbeeld van Neakta Kliang Meung te bidden. Dit standbeeld werd gebouwd in 1993. Het oude standbeeld werd tijdens de laatste oorlog vernield en daarna vervangen door een nieuw beeld.
Het plein aan de voorkant van het standbeeld is dè plaats, waar men bidt. Achter het standbeeld is een plein, waar de lokale bevolking zich op op Khmer Nieuwjaar en Pchum Ben festival verzamelt om traditionele spelletjes te spelen.


Olifant in de Cardamom Mountains