THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 PREY VENG
-- Prey Veng (de stad)
-- Prey Veng (provincie)
-- Kaart van Prey Veng
-- Ba Phnom
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Prey Veng (stad)

De stad ligt aan de National Road 11 tussen Nak Loeung en Kampong Cham. Het ligt ongeveer twee en een half uur rijden van Phnom Penh en drie uur van Ho Chi Minh City. Deze schilderachtige stad ligt buiten de gebruikelijke toeristische paden en is niet druk. Het bezit een aantal oude, vervallen, Frans koloniale huizen. Er is een groot meer in het westen van de stad, dat droog staat van maart tot augustus.

Het is heel gebruikelijk in Cambodjaanse kleinere steden, zoals Prey Veng, dat ze tenminste toch nog een grote markt hebben. Je vindt deze dan ook een markt in het centrum van Prey Veng.  Het is een zeer druk gebied met lokale winkels, die lokale producten verkopen, zoals vis, fruit, groenten, vlees en verpakte producten.
De markt bruist van het Cambodjaanse leven met tal van goederen, die uit Vietnam komen. Het grootste deel van het eten en drinken vind je in de winkeltjes rond de markt.

Er zijn ook een aantal Mini-Markten met westerse voedsel. Deze Mini-Markten hebben een dubbel aanbod producten om aan uw westerse verlangen te voldoen.
De andere kant van de winkel is gevuld met allerlei verschillende merken bier, welke beschikbaar zijn in Cambodja. Genoeg om je ergste dorst te lessen.

Er zijn verschillende goede restaurants:

Mittapheap Restaurant:
Dezelfde familie als van het nabijgelegen Mittapheap Hotel is eigenaar van dit restaurant. De manager van dit restaurant is altijd bezorgd over hun gasten en dus hij draagt dus zorg voor een snelle service. Dus restaurant komt over als een vriendelijk, soms grappig restaurant met Khmer, Vietnamese en Chinese gerechten.

Arunreas Restaurant:
Zij maken gebruik van hun locatie om op het trottoir ook tafeltjes neer te zetten. het hebben van een kleine stoep eethoek. Het is een aangename plaats om het begin van de avond door te brengen, wanneer de lokale bevolking een toertochtje maakt op de motor door de stad.
Ze hebben lekker eten (Westers en Khmer) en een Engelse menukaart met Engelssprekende medewerkers.

No Name Restaurant:
Aan de overkant van de weg door het park ligt ligt het No Name restaurant, vlakbij Arunreas. Dit restaurant is gemakkelijk te herkennen, zoals het altijd hebben ze Coca Cola en Player zonneschermen opgezet.
Het eten is lekker, maar is bereid om ook eens Khmer te proberen als ze geen Engels spreken en de menukaart niet in het Engels is?
Het personeel is wel erg vriendelijk.

Kolap Stung Treng Hotel & Restaurant:
Goede Khmer en Chinese gerechten met een Engelse menukaart en biermeisjes, die je eerste bestelling opnemen.

Hotel Sok-Sabat & Restaurant:
Op het moment van ons bezoek aan het hotel spreekt men over uitbreiding van het restaurant. Het werd toen alleen gebruikt om soep en ontbijt te serveren en men verzorgde de catering voor bruiloften.

Noodle en Rice Winkels:
Langs de weg van het park en in de buurt van de markt zijn een aantal spotgoedkope, eenvoudige Khmer eetkraampjes.

Minibussen / Bus / Share Taxi's:
Er zijn veel minibussen, die meerdere keren per dag van Phnom Penh naar Prey Veng (6000Riel) gaan. De meesten van hen vertrekken in de buurt van de centrale markt in Phnom Penh waar u ook tal van gewone bussen kunt vinden, die op weg gaan naar Vietnam of Svay Rieng provincie. Zij komen ook langs Prey Veng!

Met een taxi bespaar je tijd, maar het kost natuurlijk meer geld (8000-10000Riel). De reistijd is dan ongeveer 2 uur. Wilt u vanuit Prey Veng naar Kampong Cham, dan rijden er ook minibussen van het centrum van Prey Veng stad voor een 1 1/2 uur durende rit. De kosten zijn dan 4000-6000Riel.