THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 PREAH VIHEAR
 -- Preah Vihear
 -- Kaart van Preah Vihear
 -- Naar Preah Vihear
 -- De Provincie
 -- Koh Ker Tempel
 -- Preah Khan Tempel
 -- Preah Nimith Watervallen
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Thom
 Kampong Speu
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten in Cambodja
 Cambodjaanse Keuken
 Links
 Parkeren Schiphol
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


 

De Provincie
Preah Vihear

 

Tbeng Mean Chey
Tbeng Mean Chey

Preah Vihear is een provincie (khett) in het noordwesten van Cambodja, de hoofdstad is Tbeng Mean Chey. De provinciehoofdstad telt ongeveer 25.000 inwoners. Het is één van Cambodja 's meer out-of-the-way provinciehoofdsteden.
De provincie heeft uitgestrekte en stoffige-rode (of modderige-rode) wegen, afhankelijk van het seizoen. De plattegrond van de grote stad bestaat in feite maar uit twee parallelle hoofdwegen, lopend van noord naar zuid, waarop honden midden op de dag uitrusten. Er is heel weinig te zien of te doen , maar de stad is een goede stopplaats voor de lange weg naar de tempel op de bergtop bij Prasat Preah Vihear, dat zo'n 110 kilometers verder ligt naar het noorden. Tot 1999, als gevolg van de Rode Khmer activiteiten, was de enige manier om Tbeng Meanchey te bereiken door de lucht.

De provincie grenst aan Thailand en Laos in het noorden. Het is een uitgestrekte provincie - veel land is zwaar bebost en zeer afgelegen – en het is straatarm. Dit komt deels omdat veel gebieden onder de Rode Khmer controle stond tot 1998, en deels omdat de catastrofale staat van de infrastructuur - er is geen enkele verharde weg in de hele provincie! Hoewel de laatste tijd hier verandering in komt.

Preah Vihear is de thuisbasis van drie van Cambodja 's meest indrukwekkende erfenissen van de Angkoriaanse tijdperk.

Prasat Preah Vihear, hoog boven op de helling van de Dangkrek Mountains en is werkelijk prachtig, maar deze tempel is veel gemakkelijker te bereiken vanaf Thailand dan uit de provinciale hoofdstad, Tbeng Mean Chey.
De reis van de Cambodjaanse kant gaat een moeilijke reis over land en, in het natte seizoen zou je zelfs een nacht in het bos kunnen doorbrengen.

Koh Ker
Koh Ker

Gelukkig is er goed nieuws met betrekking tot het 10e-eeuwse hoofdstad van Koh Ker, die nu een gemakkelijke via tolweg is te rijden van Siem Reap (via Beng Mealea).
Koh Ker was de hoofdstad van het Khmer-keizerrijk voor een zeer korte periode van het jaar 928 tot 944 AD. In deze korte tijd werden er een aantal zeer spectaculaire gebouwen en enorme beeldhouwwerken gebouwd.
In de jungle bevindt zich al duizend jaar historische plekjes en meestal niet gerestaureerd. Deze grote archeologische plaatsen zijn zelden bezocht tot voor kort. De oude Khmer stad bevindt zich op een verre jungle locatie met tot honderd verwoeste tempels. Zoals een grote, trapsgewijze piramide. Dit is de grootste in de regio. Er zijn meer oude tempels worden gevonden in de jungle.
Veel van de tempels werden gebouwd in baksteen. Het is heel opmerkelijk hoe goed ze de tand des tijds hebben doorstaan. Het entreegeld bedraagt 10 dollar en moet betaald worden aan een loket bij de ingang van Beng Mealea tempel, 60 km naar het zuidwesten.

Preah Khan Kampong Svay, ook wel bekend als Prasat Bakan, is een complex van een gigantische omvang. Het is gelegen in de zuidwestelijke hoek van de Preah Vihear provincie.
Het beslaat een gebied vier keer dat van de Angkor Wat met een lengte van 3 km. De belangrijkste bouwwerken bevinden zich langs de weg. Omdat het grotendeels onbekend is en zelden bezocht wordt, was de tempel kwetsbaar en werd het door de jaren heen geplunderd.

Prasat Bakan
De hoofdingang