THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 PREAH VIHEAR
-- Preah Vihear
-- Preah Vihear Map
-- Preah Vihear (naar....)
-- Preah Vihear Provincie
-- Floortje in Preah Vihear
-- Koh Ker Tempel
-- Preah Khan Tempel
-- Preah Nimith Waterval
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Preah Vihear

De tempel ligt aan de rand van een gigantische klif, ongeveer 625 meter boven de zeespiegel in de provincie Preah Vihear, gelegen in het noordelijke deel van Cambodja, 625 km van de hoofdstad Phnom Penh

Het is ook dicht bij de Cambodja-Thaise grens. De tempel is een hindoe-tempel, die gebouwd is tijdens het bewind van het Khmer Rijk. Bij de tempel heb je een kilometers lang uitzicht over de vlakte. Prasat Preah Vihear heeft de meest spectaculaire plek van alle tempels, die gebouwd zijn tijdens de zes eeuwen durende Khmer Rijk.

In het begin van de 20e eeuw, werd Prasat Preah Vihear herontdekt door de buitenwereld en werd het onderwerp van een emotioneel conflict tussen Thailand en het nieuwe onafhankelijke Cambodja.
In 1904 stelden Siam en de Franse koloniale autoriteiten een gezamenlijke commissie in om een uitspraak te doen om zodoende de grens van Cambodja vast te leggen. De commissieleden plaatsten bijna allemaal de tempel van Preah Vihear aan de kant van Thailand.
In 1907 deden Franse officieren onderzoek en zij stelden voor om  een kaart om de grens te maken. Dit resulteerde in een topografische kaart, die de tempel aan de Cambodjaanse kant in de provincie Preah Vihear plaatste.
Na een langdurig geschil tussen Thailand en Cambodja wees een meerderheid van het Internationale Hof van Justitie in Den Haag de tempel aan Cambodja toe. Dat was in 1962.

De tempel heeft vier niveaus en vier binnenplaatsen, die bestaan ​​uit vijf Gopuras (ingang paviljoens een aantal keer met daarboven toren).
Deze groep van gebouwen (Gopuras) was het logeergedeelte van de koning, wanneer hij eerbetoon kwam brengen aan de machtige God. De twee vleugels waren de onderkomens voor de pelgrims.
De belangrijkste tempel wordt gebruikt voor de allerhoogste goden. Deze gebouwen worden beschouwd als het allerbelangrijkste van de tempel.


De tempel vanuit de lucht

De voorste stenen trap is de belangrijkste toegangspoort naar de tempel. De trap is 8 meter breed en 78 meter lang. Hij bestaat uit 162 treden. Bij de eerste trede is een groot standbeeld van Singa op een stenen sokkel. De volgende 54 treden zijn 4 meter breed en hebben een lengte van 27 meter. Deze brengt u bij een tweede niveau, dat ook versierd is met een stenen Singa standbeeld.

De Nagaraj binnenplaats is met stenen geplaveid en 7 meter breed en 31,8 meter lang. Vanaf hier leidt de trap naar de eerste niveau Gopura. De leuning van de trap is versierd met zevenkoppige slangen genaamd "Ngu Suang" en leidt naar het Prasat. De koppen en staarten van de naga's lijken aan beide kanten op gewone slangen. Ze karakteriseren vroeg voorbeeld van dierfiguren. Het hoofd gedeelte van de naga ziet er erg indrukwekkend uit, omdat het is gemaakt van een solide steen.

Het eerste niveau Gopura: dit is een paviljoen in de Griekse architectuur stijl. Stenen leeuwen zijn geplaatst op elk van de daken deuropening.

De tempel kan bereikt worden door het ook bereikt worden via de Cambodjaanse-Thaise grens in de Thaise provincie Ubon Ratchantan. Momenteel zijn de bezoektijden van 8.00 tot 16.00 uur.

"De panoramische zichten zijn buitengewoon schitterend; nog nooit ben ik op een strategische plaats geweest die zulke prachtige zichten biedt : de lange, smalle en steile bergketen en de uitgestrekte droge Cambodjaanse binnenvlakte die dicht begroeid is met talloze schrale bushes. De tempel, en in het bijzonder de wijze waarop deze in verschillende etages tegen de hoog oplopende helling is aangebouwd, verleent aan deze plaats iets magisch – steeds hoger klimmend over de smalle en hoge stenen trap alsof er maar geen einde aankomt, telkens verschillende opeenvolgende inkompaviljoenen passerend, de zeer lange naga-ballustrade over de smalle richel om eindelijk tot een galerijencomplex te bereiken met reeds schitterende zichten over de weidse omgeving, echter, om op een navolgende balustrade uit te komen bij een steile trap omhoog die de finale klim tot het hoofdgebouw inleidt. Hoe hoger je komt, hoe grootser de uitzichten worden, maar ook hoe smaller de bergengte waarop de tempel gebouwen zich bevinden."  (Stephan Elens)


Naar de tempel