THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 PREAH VIHEAR
-- Preah Vihear
-- Preah Vihear Map
-- Preah Vihear (naar....)
-- Preah Vihear Provincie
-- Floortje in Preah Vihear
-- Koh Ker Tempel
-- Preah Khan Tempel
-- Preah Nimith Waterval
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Preah Nimith:
De watervallen van de Mekong in
Preah Vihear

Preah Nimith betekent "God van transformatie, metamorfose of schepping".
Dit is een plek met een echt magische sfeer.
Tegenwoordig is de plek ikbaar over de weg. Dat is goed nieuws voor alle toeristen,want een reis naar één van de noordelijkste provincies duurt 8 uur per auto vanuit Phnom Penh. Voor die tijd kon je deze waterval alleen met de boot bereiken en het was niet gemakkelijk voor iedereen, omdat je ook een eind over de rotsen moest lopen.
Het duurde drie uur met de boot vanuit Stung Treng om naar de waterval te varen.

Slechts heel weinig toeristen maken een lange reis naar deze plek, omdat het erg rotsachtig is en de waterval moeilijk te bereiken is.
Het ligt op de grens tussen Laos en Noord-Oost Cambodja. Dit is de plaats, waar de Mekong rivier Cambodja binnenkomt.
Wanneer je hier aankomt, zul je versteld staan, hoe de Mekong rivier zich al eeuwenlang tussen deze rotsen voortbeweegt. Je ziet kleine watervallen en grote watervallen. Je raakt niet uitgekeken. Vol bewondering kunt u hier gemakkelijk een middag doorbrengen.

Als u eens een keertje niet uw vakantie wilt doorbrengen op één van de eilanden of aan de kust, is het aan te raden om eens naar de noordelijke provincies te gaan. Het is daar nog ongerept. Weinig toeristen, maar ongelofelijk mooi. Je moet er wel een achturige rit per auto voor over hebben vanuit de hoofdstad. De provincie is nog niet ontdekt door het toerisme en was tot voor kort omstreden door Thailand en Cambodja. Gelukkig wees het Hof van Justitie in Den Haag het toe aan Cambodja.

Als je de waterval, met vele grote en kleine bomen langs de weg nadert, hoor je al de kreten en van dieren en het zingen van de vogels. De groene jungle om je heen maakt duidelijk, dat je hier één van de weinige bezoekers bent.  Als je in de buurt van de watervallen komt, wordt het geluid van stromend water steeds harder, totdat je uiteindelijk de waterval met eigen ogen ziet.

Het geluid van het klaterende water langs de rotsen, lijkt alsof er iemand muziek speelt in deze serene omgeving.

Het is niet mogelijk is om het woelige water van de waterval te zwemmen.
U kunt pootje baden en zich verpozen op de rotsen en zodoende de frisse lucht inademen, waardoor u zich goed voelt en stress zich oplost.

Als u liever met de boot over de rivier naar de waterval wilt, moet u vertrekken vanuit Stung Treng. Deze boottocht gaat drie uur duren. Tot voort kort was dit de enige manier om Preah Nimith te bereiken, maar sinds de brug klaar is, kunt u er ook per auto komen. De wegen zijn ook verbeterd.
Met een boottocht over de rivier heeft u in ieder geval de kans om de zoetwater dolfijnen te zien

Hoewel het ook mogelijk is om vanuit de hoofdstad van Preah Vihear naar de waterval te reizen, verdient Stung Treng de voorkeur. De wegen vanuit deze hoofdplaats zijn veel beter.

Deze door de natuur gevormde plek heeft basic voorzieningen. Het hoeft niet overal luxueus te zijn, maar het heeft basic food service, toiletten en enkele douches.

Als u eens wilt genieten van uw plek zonder een grote menigte, moet u naar Preah Nimith waterval gaan.