THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KAMPONG THOM
-- Kampong Thom
-- Kampong Thom Map
-- Highlights
-- Prasat Kuhak Nokor
-- Provincie Map
-- Sambor Prei Kuk
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Prasat Kuhak Nokor


Dr Prasat Kuhak Nokor ligt in Trodork Poung Village en ligt in het tempelcomplex van Wat Kuhak Nokor (boeddhistische pagodecomplex).
Het ligt 79 kilometer van de provinciestad Kampong Thom. Om daar te komen, kunnen de bezoekers alle soorten van vervoer nemen over National Road 6. Vervolgens na ca. 77 kilometer naar het westen afdraaien door de poort van Kuhak Nokor pagode. Je moet dan nog 2 km naar het tempelcomplex. 
Deze heiligdommen werden gebouwd op de vlakke grond. Ze werden op een vierkant terras gemaakt van lateriet (stevige klei) en zandsteen, gericht naar het Oosten met een muur omgeven.
Deze muur heeft een lengte van 35m (van oost naar west) en een breedte van 25m (van noord naar zuid).
Er is omliggende muur van één meter hoog en 0,8 meter dik met twee toegangspoorten: De Oostpoort is 9m hoog verdeeld in 3 etages, maar de Westpoort is kleiner en heeft een vierkante vorm.

De gebouwen hebben een gemengde structuur. Ze zijn gemaakt van lateriet en de decoraties zijn van zandsteen. Ten oosten van de tempel, zijn er 2 vijvers, de kleine heeft men ongeveer een meter diepte en een lengte van  45-meter en 20 meter breedte, en de grote vijver heeft lengte van 160 meter en een breedte van 88 meter breed en meer dan een meter diepte.

Prasat Kuhak Nokor heeft:

  • De troon heeft een vierkante vorm en is gemaakt van zandsteen en versierd met lotusbloemen in een puntige-diamant stijl en heeft een vierkant gat in het midden.

  • Een staand standbeeld van een man van de dij tot de schouder.

  • Een staand standbeeld van een man van de dij tot de navel.

  • Een mannelijk beeld, dat moeilijk te herkennen is als standbeeld. Het is van de arm afgebroken tot de voet (de lokale bevolking noemt het dan ook: Neak Ta Bark Kor

De Prasat Kuhak Nokor werd gebouwd in 10e-11e eeuw en men vermoedt door de koning Suryavarman I (1002-1050). Want uit hetzelfde jaar (1002) is er een document, dat verteld dat er ook een andere koning, Preah Bat Jayviravarman, op de troon zat(1002-1010).
De twee koningen beweerden, dat ze allebei de troon opeisten. Dit leidde tot oorlog tussen de koning en de koning en die duurde tot tot 1006.
De koning Suryavarman I veroverde in 1006 de belangrijke stad Yasodharpura, maar de oorlog zou nog 4 jaar duren.
In 1010 veroverde de koning Suryavarman met succes het gehele grondgebied en had volledige controle over het land.