THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 TAKÉO
-- Angkor Borei
-- Phnom Chiso
-- Phnom Da
-- Phnom Ta Mao Zoo
-- Takéo
-- Takéo Hotels
-- Takéo Kaart
-- Takéo Trein Station
-- Takéo Zijde
-- Tonlé Bati
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Phnom Ta MaoThe Museum


De dierentuin Ta Mao is een prachtig en interessant gelegen. Het is de grootste in Cambodja en hij ligt vlakbij het dorp Tro Pang Sap, net binnen de schitterende provincie Takeo. br> De dierentuin is eigenlijk een gedeelte van wat men noemt 'Phnom Ta Mao'.Het gebied omvat de dierentuin, een berg die veel tempels heeft (inclusief de ruïnes van een tempel uit de regeerperiode van Suryavarman I op de top) en een grote verscheidenheid van wilde natuur.

De dierentuin zelf beslaat 80 hectare, maar er is nog meer gereserveerd voor toekomstige uitbreiding en ontwikkeling. De dierentuin verandert voortdurend en ondergaat verbeteringen en men streeft ernaar om de grotere dieren een natuurlijke habitat te geven.
De zoo werd opgezet om zeldzame en bedreigde lokale flora en fauna te bewaren en te redden. Een aantal zeldzame soorten is hier ondergebracht, waaronder tijgers, luipaarden, een leeuw en verschillende soorten exotische vogels. Ten minste twee dozijn van de dieren die hier verblijven, zijn bedreigde diersoorten.

De meeste dieren zijn voormalige slachtoffers van de illegale handel in dieren, of ze werden gered van de stropers en smokkelaars, die hoopten ze te verkopen voor hun waardevolle huiden en/ of lichaamsdelen.
De traditionele Aziatische geneeskunde vertrouwt ten onrechte op geneesmiddelen van bedreigde dieren, zoals gal van de tijger of de lever van de zonnebeer.
De Phnom Tamao Zoo werd in eerste instantie opgezet als opvangcentrum voor slachtoffers van illegale handel in wilde dieren en dat wordt nu beheerd door WildAid en de Free the Bears Fonds.
Ze doen een geweldige job.

De beren hier hebben moeilijke tijden gehad. Ze zijn gered van restaurants waar ze zouden worden geslacht en opgediend worden als Bear Paw soep.
Ze werden in beslag genomen in hotels en restaurants, waar ze werden opgesloten als attractie voor toeristen. Ze werden in beslag genomen op de zwarte markt, waar hun gal gebruikt zou worden voor de traditionele geneeskunde. Ze werden gered van stropers. Dieren die als verweesde jonge dieren verkocht zouden worden als exotische huisdieren of statussymbolen. Ongeveer 95 procent van de door WildAid teruggevonden dieren, worden binnen enkele dagen weer losgelaten, zegt WildAid. Echter, sommige dieren zijn te ziek, of wees geworden op tè jonge leeftijd, zodat een mogelijke en succesvolle terugkeer in de jungle niet wenselijk is. Deze dieren worden in de dierentuin permanente bewoners.

Phnom Ta Mao is veruit de grootste dierentuin in Cambodja en de toestroom van bezoekers bewijst dat. Het werd officieel geopend door minister-president Samdech Hun Sen in 2000, hoewel de dierentuin al een jaar of vijf geopend was.

In de dierentuin kun je een groot aantal dieren bekijken en het is indrukwekkend. Er zijn in totaal 84 soorten dieren en vogels, inclusief inheemse reptielen, leeuwen, beren en 38 soorten vogels. De dierentuin ligt op 45 kilometer van Phnom Penh, de reis zelf is zeer aangenaam en je kunt genieten van het heerlijke Cambodjaanse platteland.