De Preah Thineang Chan Chhaya of het "Moonlight Pavilion", is een openlucht paviljoen, dat in het verleden en in het heden dient voor optredens van klassieke Khmer dansen. het is één van de meest opmerkelijke gebouwen van de paleis, omdat het zowel vanaf de boulevard, als van binnen gemakkelijk bewonderd kan worden. Het is gebouwd als een onderdeel van de paleismuren. Het Chan Chhaya Pavilion heeft een balkon, waarop de
Koninklijke familie met zijn gasten parades konden bekijken, die over de Sothearos Boulevard van Phnom Penh marcheerden. Het huidige Moonlight Pavilion is eigenlijk een herbouw van de eerste Chanchhaya Pavilion, die gebouwd werd tussen 1913-14 onder Koning Sisowath. Het vorige paviljoen was gebouwd onder Koning Norodom. Het huidige paviljoen is precies hetzelfde als de eerdere versie.
Het Chanchhaya Pavilhoen domineert de paleismuur aan de Sothearos Boulevard. Het Paviljoen doet dienst als plek om op te treden van de Royal Dancers, als een podium van de Koning aan het volk en als plaats om Koninklijke banketten te geven. Enige jaren geleden (2004) werd het Paviljoen gebruikt voor de nieuwe koning Norodom Sihamoni en toen werd een banket gehouden.
Het podium aan de Sothearos Boulevard
Het Koninklijk Paleis (In het Khmer: Preah Barum Reachea Veang Nei Preah Reacheanachak Kampuchea), in Phnom Penh is een complex van gebouwen, dat dient als koninklijke residentie van de koning van Cambodja. De volledige naam in de Khmer taal is Preah Barum Reachea Veang Chaktomuk. De koningen van Cambodja hebben altijd in dit paleis gewoond, dat gebouwd werd in 1860. Afgezien natuurlijk van de periode toen het land onder het bewind van de Rode Khmer roerige tijden meemaakte. Het paleis werd in het midden van de 19e eeuw gebouwd, nadat koning Norodom de oude Koninklijke hoofdstad Oudong verruilde met Phnom Penh. Het werd met tussenpozen gebouwd bovenop een oude citadel, die Banteay Kev heette. Het Paviljoen kijkt uit naar het oosten en ligt aan de westelijke oever van de samenkomst van het Tonle Sap meer en de Mekong rivier. Men noemt deze samensmelting Chaktomuk (een toespeling op Brahma).