THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 PHNOM PENH
-- Phnom Penh
-- Phnom Penh Bus
-- Phnom Penh Casino
-- Phnom Penh Map
-- Phnom Penh Markten
-- Phnom P. Markt Central
-- Phnom P. Markt Kandal
-- Phnom P. Markt Russian
-- Phnom P. Water Park
-- Phnom P. Genocide M.
-- Phnom P. Guesthouses
-- Phnom P. Hotels
-- Phnom P. Kids City
-- Phnom P. Killing Fields
-- Phnom P. Kon. Paleis
-- Phnom P. Monument
-- Phnom P. Nightlife
-- Phnom P. Pavilion
-- Phnom P. Sorya
-- Phnom P. Sovanna
-- Phnom P. Trein Station
-- Phnom P. Wat Botum
-- Phnom P. Wat Ounalom
-- Phnom P. Wat Phnom
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


- Moonlight Pavilion -


Sothearos Boulevard of het "Moonlight Pavilion"

De Preah Thineang Chan Chhaya of het "Moonlight Pavilion", is een openlucht paviljoen, dat in het verleden en in het heden dient voor optredens van klassieke Khmer dansen. het is één van de meest opmerkelijke gebouwen van de paleis, omdat het zowel vanaf de boulevard, als van binnen gemakkelijk bewonderd kan worden. Het is gebouwd als een onderdeel van de paleismuren.
Het Chan Chhaya Pavilion heeft een balkon, waarop de Koninklijke familie met zijn gasten parades konden bekijken, die over de Sothearos Boulevard van Phnom Penh marcheerden. Het huidige Moonlight Pavilion is eigenlijk een herbouw van de eerste Chanchhaya Pavilion, die gebouwd werd tussen 1913-14 onder Koning Sisowath. Het vorige paviljoen was gebouwd onder Koning Norodom. Het huidige paviljoen is precies hetzelfde als de eerdere versie.
Het Chanchhaya Pavilhoen domineert de paleismuur aan de Sothearos Boulevard. Het Paviljoen doet dienst als plek om op te treden van de Royal Dancers, als een podium van de Koning aan het volk en als plaats om Koninklijke banketten te geven. Enige jaren geleden (2004) werd het Paviljoen gebruikt voor de nieuwe koning Norodom Sihamoni en toen werd een banket gehouden.


Het podium aan de Sothearos Boulevard


Het Koninklijk Paleis (In het Khmer: Preah Barum Reachea Veang Nei Preah Reacheanachak Kampuchea), in Phnom Penh is een complex van gebouwen, dat dient als koninklijke residentie van de koning van Cambodja. De volledige naam in de Khmer taal is Preah Barum Reachea Veang Chaktomuk.
De koningen van Cambodja hebben altijd in dit paleis gewoond, dat gebouwd werd in 1860. Afgezien natuurlijk van de periode toen het land onder het bewind van de Rode Khmer roerige tijden meemaakte. Het paleis werd in het midden van de 19e eeuw gebouwd, nadat koning Norodom de oude Koninklijke hoofdstad Oudong verruilde met Phnom Penh.
Het werd met tussenpozen gebouwd bovenop een oude citadel, die Banteay Kev heette. Het Paviljoen kijkt uit naar het oosten en ligt aan de westelijke oever van de samenkomst van het Tonle Sap meer en de Mekong rivier. Men noemt deze samensmelting Chaktomuk (een toespeling op Brahma).


Moonlight Pavilion aan de Sothearos Boulevard