THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 PHNOM PENH
-- Phnom Penh
-- Phnom Penh Bus
-- Phnom Penh Casino
-- Phnom Penh Map
-- Phnom Penh Markten
-- Phnom P. Markt Central
-- Phnom P. Markt Kandal
-- Phnom P. Markt Russian
-- Phnom P. Water Park
-- Phnom P. Genocide M.
-- Phnom P. Guesthouses
-- Phnom P. Hotels
-- Phnom P. Kids City
-- Phnom P. Killing Fields
-- Phnom P. Kon. Paleis
-- Phnom P. Monument
-- Phnom P. Nightlife
-- Phnom P. Pavilion
-- Phnom P. Sorya
-- Phnom P. Sovanna
-- Phnom P. Trein Station
-- Phnom P. Wat Botum
-- Phnom P. Wat Ounalom
-- Phnom P. Wat Phnom
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Nightlife

"Zeer vriendelijk personeel in de Chili Bar. Het is er niet overdreven geprijsd en ze hebben ook zeer sterke dranken. Ik ben er een paar keer geweest en heb me altijd welkom gevoeld. Lokale bewoners en toeristen zijn allemaal heel vriendelijk en je kunt gemakkelijk met ze kletsen. Zeker het proberen waard "


Sinds de komst van de UNTAC (VN overgangsbestuur in Cambodja) en de NGO's in 1992, heeft het nachtleven zich Phnom Penh snel ontwikkelt. Hoewel het nog niet kan wedijveren met het nachtleven van Bangkok, heeft het een levendig, van schemering-tot-ochtendgloren nachtleven.
Het uitgaansleven speelt zich af op daken, in koloniale villa's, in cocktailbars en koele micro-bars. Sommige clubs en bars hebben livemuziek. De muziekscene van Phnom Penh wordt steeds groter, omdat de hoeveelheid lokaal talent toeneemt. Je kunt van een eindeloze reeks livemuziek genieten, die varieert van alternatieve rock, hiphop en reggae om er maar een paar te noemen. Top artiesten moeten gespeeld hebben in nachtclubs, zoals als Pontoon en Nova.

Het is een redelijk goede feeststad en biedt een verscheidenheid aan plekken, waaruit je kunt kiezen, inclusief hostess bars, clubs, sport bars, pubs, karaoke bars, disco's en nog veel meer. Er zijn uitgaansgelegenheden in vele delen van de stad, maar de stad is niet zo groot en uitgestrekt, zodat het gemakkelijk is van het ene bar naar de andere te gaan in een tuk-tuk of moto (de veiligste manier om 's nachts rond te reizen).

Er zijn verschillende gebieden in Phnom Penh, waar bars en uitgaansgelegenheden zijn geconcentreerd. Aan de rivierfront (Sisowath Quay) en in de zijstraten bevinden zich een groot aantal bars en restaurants.

 

In Street 104 & street 102 zijn veel hostess bars. In  Straat 136, dat zich op één blok verwijderd is van Sisowath Quay zijn ook veel hostess bars. Street 51 (tussen Street 154 en Street 174) bevinden zich het beroemde Heart of Darkness, Walkabout, Shanghai en nog veel meer uitgaansgelegenheden.

Nabij het Onafhankelijkheidsmonument bevindt zich de wijk Boeung Keng Kang (BKK1). BKK1 is al lang de thuisbasis van veel NGO's, bedrijven, expats en toeristen. Nu is het booming met nieuwe restaurants, bars en hotels. Hotels in deze wijk hebben de neiging naar de lagere middenklasse en luxe klasse. Tientallen restaurants hebben zich verspreid over BKK1 en er zijn internationale fast food restaurants, zoals Burger King, Domino's en KFC. Het merendeel van de bars en clubs in de omgeving zijn aan de noordkant van BKK1, vooral langs Straten 278 en 282, en over Norodom Blvd op Straten 308 29, 21, en in de micro-bar enclave van Bassac Lane.
Backpacker cafés en hostels voor backpackers bevinden zich in de wijk BKK1. Dit is de plek, waar je tegenwoordig moet zijn. Enkele bekende hangouts voor backpackers zijn de Mini Banana Bar, Blue Dog,  White Rabbit, Duplex, Club Love en Mad Monkey.
Langs de Sisowath Quay (aan de rivier) vind je o.a de Lounge, Blue Chili, Rainbow Bar, Paddy Rice, Foreign Correspondence Club en de Rooftop Bar.