THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KRATIE
-- Kratie - de stad
-- Kratie Town Map
-- Kratie Provincie Map
-- Kratie Hotel/ Guesthouse
-- Kratie Irrawaddy Dolfijn
-- Kratie Chruoy Rey
-- 100 Column Pagode
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


100 Column Pagode

100 column pagode

De 100 Column Pagode ligt in Kratie, een provincie in het noordoosten van Cambodja. Het ligt nogal afgelegen en je moet lang reizen. Maar het is geliefd bij rugzakkers, die in de allereerste plaats een avontuurlijke vakantie zoeken.
U kunt het best met de bus naar Kratie reizen. De wegen zijn de laatste tijd aanzienlijk verbeterd en de bussen zijn comfortabel, maar de reis kan toch nog steeds lang duren.
Kratie is een klein stadje je hebt bijna geen auto nodig om het stadje te verkennen. De toeristische plekken in de provincie zijn dan ook vrij toegankelijk en simpelweg te bezoeken met een motor.

De Pagode met de 100 zuilen is van een onschatbare architectonische vormgeving. het complex omvat vier boeddhistische tempels, die naar vier verschillende richtingen gericht zijn - de Vihear Lao, de Vihear Kork keut, de Vihear Sar Sar, en de Vihear Kork. Elke tempel en zijn vormgeving binnen de 100 Column Pagoda is een "must-see" bezienswaardigheid.
Je zou niet graag willen missen ze voor je leven.
Onlangs werd de 100 Column Pagoda gerenoveerd. Hij is nu ongeveer 35 meter lang, 18 meter breed en 23 meter hoog. Het heeft nu ook 116 zuilen. De 100 Column Pagode is gebouwd op de plaats van het oude Koninklijk Paleis tempel in het district Sam Bor. Het werd gebouwd in het begin van de 19e eeuw ter nagedachtenis van de dochter van Preah Ang Chan Reachea II's, die stierf, omdat ze werd opgeslokt door de krokodil Nen Thun.

Er is geen informatie, hoeveel het precies kost om de Pagode van de 100 zuilen binnen te gaan. Wat wčl zeker is, dat het bedrag enige dollars is. Omdat het een afgelegen locatie is, moet met de motor of de bus, wat u ook enige dollars zal kosten.

Er zijn vele interessante, toeristische plekken in de provincie Kratie en alle van hen zijn zeker een bezoek waard. Er is de Stadmuseum in Kratie, dat twee dollar kost. Er zijn ook de mandenvlechterdorpjes, waar u het Cambodjaanse ambacht kunt ervaren.
Dan is er ook nog Phnom Sombok, een tempel op een heuvel gelegen.
Kratie is een zeer interessante provincie. Het is rijk aan toeristische bestemmingen. Het is misschien moeilijk om er te komen, maar wanneer u er bent, wordt u getrakteerd op tal van bezienswaardigheden.