THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 TONLÉ SAP
-- TonLé Sap Meer
-- TonLé Sap Cruise
-- TonLé Sap Map
-- Cheon Khneas
-- Kompong Phluk
-- Phnom Krom
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Kompong Phluk
(floating forest)


De huizen op palen reiken tot ongeveer 6 meter hoogte.
U kunt deze Kompong Phluk het best bezoeken van september tot januari

Kompong Phluk is een dorp van drie kleinere dorpjes met huizen op palen gebouwd aan de oevers van de Tonle Sap, ongeveer 22 kilometer ten zuidoosten van Siem Reap. De naam betekent 'haven van de slagtanden'.
De dorpen worden voornamelijk bevolkt door de Khmer en er zijn ongeveer 3000 inwoners.

Verschillende wilden dieren, waaronder ook de brab-etende makaken (apen) hebben het gebied met overstroomde mangrovebossen rondom de kompong Phluk als thuisbasis gekozen.

Tijdens het droge seizoen, wanneer het meer laag is, lijken de huizen in de dorpen te zweven op 6 meter hoge palen. In het regenseizoen staan de huizen nog net boven het water. In droge tijd van het jaar trekken dorpelingen weg uit de kompong en bouwen tijdelijke huizen op palen op het meer.

In het regenseizoen, wanneer het waterniveau weer stijgt, gaan de dorpelingen weer terug naar hun permanente huis aan de oevers, de palen zijn dan verborgen onder het water.

Zoals je kunt verwachten is de bedrijvigheid van de mannen gericht op de visserij. Men vangt hier voornamelijk garnalen. Kompong Phluk wordt relatief door zeer weinig toeristen bezocht. Het biedt de toerist echter een goede blik op het dorpsleven en het "drijvende bos". Het dorp ligt ver weg van het massatoerisme.
Het gebied kan bereikt worden vanuit Chong Khneas met de boot. Wellicht is een combinatie van een bezoek van Chong Khneas en Kompong Phluk goed te combineren.

 

Als je niet naar Chong Khneas wilt reizen, kun je ook op een andere manier er naar toe gaan.
Met een Tuk Tuk of een gehuurde auto kun je een stuk over de Route N#6 nemen tot bij het dorp Relouse. Daar sla je rechtsaf totdat je niet verder kunt. Vanaf hier moet je verder met een gehuurde boot naar Kompong Phluk. Gedurende de droge tijd kun je helemaal naar Kompong Phluk rijden.