THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 DE EILANDEN
-- Koh Dek Koule
-- Koh Kong
-- Koh Rong
-- Koh Rong Bungalows
-- Koh Rong Samloem
-- Koh Rong S. Chalets
-- Song Saa Eilanden
-- Koh Pos
-- Koh Russei
-- Koh Sdach
-- Koh Sdach Verslag
-- Koh Takiev
-- Koh Tang
-- Koh Thmei
-- Koh Tonsay
-- Koh Totang
-- Kaart met de Eilanden
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Koh Totang

Koh Totang is een klein eiland, vlakbij het grotere en bekende Koh Sdach. Op dit eiland verhuurt Nomads Land zijn beach bungalows. Zonder enige twijfel is dit ook één van de betere plekken om te snorkelen en te duiken.
De kust heeft rotsen, stranden en de koraalriffen zijn hier nog helemaal intact. Het heeft verschillende mooie stranden aan de oost- en westkant van het eiland. De eigenaren van Nomads Land serveren biologische maaltijden, maken cruises bij zonsondergang en in de hangmatten kunt u genieten van een geweldige uitzicht op de zee. Het eilandje ligt ongeveer 5 km ten noorden van Koh Sdach.

Koh Totang is een klein, ruig, onontdekt en een volledig met jungle bedekt eiland, sereen en ongerept. Er zijn slechts enkele andere buren, die hier wonen, een paar honden, vele geheime stranden en genoeg ruimte om je thuis te voelen.
Nomads Land is het enige pension met restaurant op het eiland - het eiland is volledig onontwikkeld. Het is slechts 1,3 km lang en 500 meter breed. U kunt een jungle tocht maken van 20 minuten naar een prive-strand aan de andere kant of probeer eens een wandeling rond het eiland tijdens eb in ongeveer drie uur.
Koh Totang is één van die prachtige en ongerepte 12 eilandjes in de archipel van de provincie Koh Kong. Deze ligt op 60 kilometer van de Thaise grens en 60 kilometer van Sihanoukville. Hier komen dagelijks geen toeristen, maar het is gemakkelijk toegankelijk voor mensen die de rust zoeken.
Op slechts 5 km afstand bevindt zich het dichtstbijzijnde en meest populaire eiland in de archipel is Koh Sdach - hier is een klein vissersdorpje met een bevolking van ongeveer 2000 gezinnen en twee lokale guesthouses. De 11 andere eilanden van deze archipel, waaronder de onze, zijn bijna volledig verlaten.

Koh Totang is in alle richtingen omringd door een prachtig koraalrif, het heeft een rotsachtige kustlijn met een kleurrijk onderwaterleven. Er zijn prachtige vogels en verborgen stranden. Arenden en valken stijgen omhoog uit de jungle en toekans zingen tijdens het ontbijt in een nabijgelegen boom.
Glimmende vuurvliegjes en een natuurlijke oceaan verlichten bij avond het strand en laat de zee gloeien in een neonlicht.
Wilde ongrijpbare Leguanen liggen loerend in de jungle. Sprinkhanen, bidsprinkhanen en krabben zijn een aangename verrassing op weg terug naar uw bungalow.
Een ongelooflijke grote verscheidenheid aan vlinders vliegen langs de kustlijn, door het gras en zelfs in het restaurant. Duizenden kleurrijke vissen en koraal op slechts een paar meter van het zand en uw bungalow. Barracuda's, clownvisjes, roggen, grote kokkels en vele andere soorten vissen ...

U kunt bij Nomads Land één van de paddle boards huren om langs het eiland te peddelen. Of kajak eens rond het prachtige eiland, of maak een wandeling bij zonsondergang langs het strand. Lees een boek, of neem gewoon de tijd om je te ontspannen op een van de comfortabele ligstoelen op het strand. Cruise voor een hele dag rond deze prachtige archipel van Koh Sdach. Geniet van de vrijheid op zee en kijk naar de ongelooflijke mooie natuur die op de omliggende eilanden aanwezig is.
Begin de dag met snorkelen, zonnen, zwemmen, vissen en kanoën vanaf een boot. Rust eens uit op een mooi stuk strand met een heerlijke BBQ lunch. Na  uw dagelijkse siësta, kunt u nog een beetje snorkelen, voordat u naar uw bungalow gaat.Accommodatie van Nomads Land:
De bungalows zijn eenvoudig ingericht om ervoor te zorgen dat iedereen een perfect geplaatste hangmat-terras combinatie heeft met een prachtig uitzicht op zee. Ideaal voor een ontspannen weekend.
Elke bungalow heeft zijn eigen karakter en design, allemaal met een motief van Koh Totang. Alle bungalows hebben electriciteit in hun bungalows en terras. Aangezien dit is een eco guesthouse, werken we samen om het water zoveel mogelijk te behouden. Met het gebruik van de gemeenschappelijke droge compost toiletten en douches op Cambodjaanse stijl. Zo zijn we in staat het hele droge seizoen duurzaam door te komen.
Alleen de Dive Inn & de Hop Bay ow bungalows hebben een eigen badkamer.

 

Routebeschrijving:
Neem de allereerste bus vanuit Phnom Penh of Sihanoukville naar Koh Kong. Meestal vertrekken de bussen bussen tussen 07.00 - 08.00. Doe navraag hierover in uw hotel / hostel.
Vraag de chauffeur om je af bij Cafe Sok Srei (ongeveer drie uur van Phnom Penh), dat is 6 km na de stad Andoung Teuk. Bij Cafe Sok Srei regelt men een stoel voor in één van de lokale minibusjes ($ 7,5) Naar Poi Yopon. Hier vertrekt de boot naar Koh Totang, thuisbasis van Nomads Land beach bungalows. Poi Yopon is een plaatselijke vissersdorp.
Zonder twijfel  is dit één van de beste snorkelgebieden en zijn intactgehouden koraaltuinen.