THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 DE EILANDEN
-- Koh Dek Koule
-- Koh Kong
-- Koh Rong
-- Koh Rong Bungalows
-- Koh Rong Samloem
-- Koh Rong S. Chalets
-- Song Saa Eilanden
-- Koh Pos
-- Koh Russei
-- Koh Sdach
-- Koh Sdach Verslag
-- Koh Takiev
-- Koh Tang
-- Koh Thmei
-- Koh Tonsay
-- Koh Totang
-- Kaart met de Eilanden
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Het beste voor strandbungalows:
Koh Tonsay

Koh Tonsay

De boot vertrek vanuit Kep en doet er slechts 20 minuten over. De kosten zijn 20 dollar per boot (niet per persoon). Het ligt ongeveer 4,5 kilometer ten zuidwesten van Kep. Het is slecht 2 km² groot en heeft twee prachtige, witte stranden.
In de 20-er jaren van de vorige eeuw was Koh Tonsay (ook wel genoemd: Rabbit Island) het eerste resort in Cambodja. Er waren toentertijd zandwegen voor karren en waren houten hutjes. Maar dat is nu al lang niet meer. De wegen en de motelletjes zijn verdwenen door het weer en de oorlog. Op een heuveltop kun je nog de resten vinden van een bunker van de Rode Khmer.
Er wonen nu slechts zeven Khmer families op het eiland, die alles beheren: strandhutten en restaurants. Zij leven ook van de visvangst en de opbrengst van de kokosnootpalmen.De twee stranden worden door palmen omringd en hebben ondiep water. Het is dus ideaal om te zwemmen en te snorkelen. Op de zeebodem zie je verschillende koralen, zeedieren en planten.
Je kunt er dus zwemmen, snorkelen of in je hangmat slingeren met een koud biertje. De elektriciteitsgenerator is alleen beschikbaar van 18.00 uur tot 21.00 uur. Wat er dan overblijft is, naar de sterrenhemel kijken en luisteren naar het geluid van cicaden.
De naam Koh Ton Say kwam van het woord Rum Say en dat betekent 'oplossen'. Want toen de koning Sakor Reach in gevecht was tegen een opstand van zijn troepen, stak hij met de resterende soldaten vanuit Kep de zee over naar het eiland. Hier beval hij zijn troepen zich op te lossen; te verdwijnen. Om deze reden werd het eiland "oplossen = Rum Say" genoemd en tegenwoordig wordt het door de bevolking Rum Say Tonsay genoemd.

Koh Tonsay
Koh Tonsay

Uit een reisverslag:

"Ik besluit het eiland eens rond te lopen. Lokale visfamilies met hun kleine houten hutjes zijn de enige tekenen van leven op mijn wandeling op rond Rabbit Island. Sommigen van hen zijn duidelijk naar zee, maar anderen hebben de boten en netten op het strand getrokken. Ik krijg een glimlach als ik iemand ontmoet en zwaai als ik langs loop ... en soms, wijzen ze me vriendelijke de weg, als ik die niet helemaal vinden.

Maar voor het grootste deel is er op Rabbit Island niet veel te doen. De andere toeristen, die hier zijn, liggen in de zon, lezen een boek, lunchen lunch, of doen een dutje in een hangmat. Het zijn van die dingen, die je zou verwachten op een strand op een afgelegen eiland. Een backpacker met lang haar vertelde mij, dat hij hier was om te ontgiften na een week van feesten in Phnom Penh, maar ik denk niet dat dat een gewoonte is.

Nee, dit is gewoon één van die kleine tropische uitjes, waar de zorgen van de wereld achter je kunt laten op het vasteland. Het is ver genoeg van de toeristische paden af om je niet druk te maken. Het is de perfecte kleine plek om voor een paar dagen voor alles weg te kruipen."