THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 DE EILANDEN
-- Koh Dek Koule
-- Koh Kong
-- Koh Rong
-- Koh Rong Bungalows
-- Koh Rong Samloem
-- Koh Rong S. Chalets
-- Song Saa Eilanden
-- Koh Pos
-- Koh Russei
-- Koh Sdach
-- Koh Sdach Verslag
-- Koh Takiev
-- Koh Tang
-- Koh Thmei
-- Koh Tonsay
-- Koh Totang
-- Kaart met de Eilanden
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Koh Thmei

Koh Thmei is een bijna onbewoond eiland omringd met mangrove bossen en stranden. Het maakt deel uit van het Ream National Park. De regering heeft een aanzienlijke hoeveelheid van het eiland verkocht aan de hoogste bieder.

Op dit moment is het eiland is grotendeels onbewoond; hoewel er een paar families op het eiland wonen. Er is niet zoiets als een dorp en de enige huidige accommodatie is het Koh Thmei Resort. En als we hun eigenaren mogen geloven, hebben ze dit resort geopend omwille van hun eco-vriendelijke beleid. De elektriciteit wordt opgewekt met zonnepanelen en het complex heeft een natuurlijk water filtersysteem. Je zult hier vaak de lokale politie bier zien drinken.

Het eiland is bijna volledig ongerept en een groot deel is zo dicht bebost, dat je het alleen per boot kunt bereiken. Daardoor het een perfect eiland om van de stilte te genieten.

Tot nu toe is het eiland vrijwel ongerept. Omringd door mangrovebossen en stranden. Het eiland is een natuurlijk paradijs, dat Sihanoukville op behoorlijke afstand ligt. Koh Thmei is het leefgebied van vele, interessante dieren, met name vogels. Meer dan 150 soorten vogels leven in het park en een reis naar het eiland biedt volop de mogelijkheid om vogels te kijken. Om eerlijk te zijn, zijn er ook een groot aantal insekten.
Veel bedreigde diersoorten, zoals de Sambar en de viskatten leven op het eiland. Scholen dolfijnen zwemmen langs de kust en u krijgt volop de gelegenheid om de zeearenden te zien, die aan het jagen zijn.

Direct aan het strand vindt u in zee een mooi rif met veel jonge vissen, die tussen de koralen bescherming zoeken. Snorkelaars zullen blij zijn met de mogelijkheden, die de koraalriffen bieden en het strand is bezaaid met exotische schelpen voor degenen die niet om onder water willen gaan. Sportieve types kunnen naast duiken en snorkelen, ook nog kayakken en surfen.
Je zou ook kunnen gaan wandelen door de jungle, maar er zijn geen uitgezette routes. De mensen op het eiland zijn vriendelijk, maar enigszins gereserveerd.

De bungalows op het eiland hebben allemaal zonne-energie en dat betekent dat de bungalows bijna de hele dag elektriciteit hebben - een zeldzaamheid op de Cambodjaanse eilanden - maar er is geen reden om veel tijd binnenshuis door te brengen. Vooral omdat het strand bezaaid is met exotische schelpen en er een koraalrif klaar ligt om te snorkelen. Je kunt ook meer dan honderd soorten zeldzame vogels gaan observeren.

Als je de auto neemt vanuit Sihanoukville duurt uw reis 45 minuten. Vanuit Phnom Penh duurt de rit ongeveer 3,5 uur. Je bereikt het resort op het eiland Koh Thmei per boot. De boottocht duurt 45 minuten vanuit Koh Kchhang Fishing Village.

 

Uit een reisverslag:

 

De wind kwam vanaf het vasteland. Zodra we na een 1 uur durende boottocht op het eiland aankwamen, stapten we uit de boot en er was direct kwam de rust je tegemoet.
De bungalows zijn zeer ruim en hebben een (voor Zuidoost Aziatische normen) gigantische badkamer met een delende halve muur tussen de douche en de rest. Het water is erg schoon (iets wat je zeker waardeert, als je net van Otres Beach komt, Sihanoukville (zoals wij deden), Het balkon heeft hangmatten en stoelen en het restaurant is slechts een kleine wandeling langs het strand. Daar kunnen we echt goed eten tegen een fatsoenlijke prijs. Je kunt er ook een lekker drankje bestellen(een echt grote cocktail keuze), een boek, een tijdschrift of een spel kiezen. Je kunt naar de vriendelijke mensen kijken of gewoon naar de honden, de pony en de kleine dieren, die langs lopen.
We zijn blij dat we hier zijn en we zouden graag langer te blijven.
Oh, en we hebben nooit meer oordoppen nodig in slaap te vallen. Eén keer werden we gewekt door een gekko in de bungalow, maar dat was alles. Het was er erg schoon".