THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 DE EILANDEN
-- Koh Dek Koule
-- Koh Kong
-- Koh Rong
-- Koh Rong Bungalows
-- Koh Rong Samloem
-- Koh Rong S. Chalets
-- Song Saa Eilanden
-- Koh Pos
-- Koh Russei
-- Koh Sdach
-- Koh Sdach Verslag
-- Koh Takiev
-- Koh Tang
-- Koh Thmei
-- Koh Tonsay
-- Koh Totang
-- Kaart met de Eilanden
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Beste eiland voor snorkelen en duiken:
Koh Tang


Het smalle gedeelte

De wateren rond het onbewoonde eiland Koh Tang staan bekend om het beruchte incident met de SS Mayaguez in 1975, toen de Cambodjaanse marine van de Khmer Rouge een Amerikaans schip kaapte, dat (naar hun zeggen) in Cambodjaanse wateren voer. De Amerikaanse bemanning werden toen naar Sihanoukville gebracht. De Amerikanen deden toen tevergeefs een bevrijdingspoging met een helikopter op Koh Tang. Helaas was de bemanning van het schip toen al op het vasteland.
De huidige bewoners van het eiland zijn nog altijd militairen. Het is een buitenpost van de militairen. Als je dus van boord gaat zul je begroet worden door militairen.
Het eiland heeft rotsen en prachtige stranden. Op het noordelijke gedeelte ligt het hoogste punt. Er zijn twee ondiepe baaien, daar waar het eiland op z'n smalst is. De oostelijke baai heeft een lang, ondiep koraalzandstrand. In de buurt liggen nog enkele kleine eilandjes: Koh Mul/Tuich, Koh Domloung, Koh Tee Mui en Koh Tee Bpi. Samen met Koh Tang vormen zij de Koh Tang Archipel.

Koh Tang betekent "eiland van de legende". Koh is Cambodjaans voor "eiland" en Tang betekent "legende". Het eiland is ongeveer 6,5 km lang en 1,7 km tot 80 meter breed. Bij dit smalle gedeelte bevinden zich, zoals u op de foto kunt zien, de ondiepe baaien.
Het eiland heeft eerste klas duikmogelijkheden en het is nog niet overspoeld door het toerisme.  De meeste duikplekken zijn zelden bezocht door duikers. Het eiland ligt ver van de kust bij Sihanoukville (43 km). De tocht naar het eiland duurt wel 5 uur, maar duikers worden beloond met een overweldigende diversiteit van koralen en de rotsachtige riffen, waar je barracuda's, octopussen en zeepaardjes kunt zien.
Het vlakbij gelegen Koh Prins heeft twee scheepswrakken, waar naar gedoken kan worden. Als je hier niet van houdt, vaar dan naar Koh Rong Salome. Dat ligt dichterbij Sihanoukville. Als je hier duikt, kun je murenes, de gestreepte koningsmakreel (80cm) en bizar gevormde naaktslakken kunt bekijken.

Koh Tang

Het eiland is mooi genoeg om een paar nachten te verblijven. Het overnachten doe je dan aan boord van de boot of op Koh Rong Samloem voor 30 US per nacht. Het is ook mogelijk om een hut op het eiland te huren.
Je vertrekt met de boot vanuit Sihanoukville. Vraag bij de duikshops naar deze trip.

 

Koh Tang
Koh Tang