THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 DE EILANDEN
-- Koh Dek Koule
-- Koh Kong
-- Koh Rong
-- Koh Rong Bungalows
-- Koh Rong Samloem
-- Koh Rong S. Chalets
-- Song Saa Eilanden
-- Koh Pos
-- Koh Russei
-- Koh Sdach
-- Koh Sdach Verslag
-- Koh Takiev
-- Koh Tang
-- Koh Thmei
-- Koh Tonsay
-- Koh Totang
-- Kaart met de Eilanden
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Koh Takiev

 

Koh Takiev

 

Dit is een groot eiland met verschillende mooie stranden, waar je helemaal alleen bent.Het ligt niet ver van het vasteland en wordt meestal bezocht in combinatie met Koh Russei.
Er zijn mogelijkheden om te verblijven en het eiland heeft goede duikmogelijkheden.

De twee lange, mooie fijne zandstranden, elk een kilometer in lengte, hebben aan elke kant van de rotsachtige landtong. De stranden zijn de trots van het eiland, waarvan het zand fijn is. Palmbomen vind je al aan de rand van het strand.
Op dit eiland worden vaak zee-adelaars gezien.
Heuvels van 30 - 40 meter komen in het binnenland uit het oerwoud omhoog.
Het strand in zuidoosten (1km) wordt "ivory" genoemd, naar de kleur van het zand. Hier kun je de zonsopgang heel duidelijk zien.
Het oostelijke strand (360 m) wordt "amber"genoemd. Ook naar de kleur van het zand. Dit strand ligt dicht bij de aanlegsteiger en het vissersdorp, dat over de zee uitkijkt naar Phu Quoc eilanden (Vietnam) en het Ream National Park.

 

Uit een reisverslag:

Ik vond deze plaats toevallig, en ik ben dus blij. Zo hartstikke blij, dat ik hier naar toe gekomen was. Deze plek is absoluut paradijselijk. We hadden iets heel basic verwacht, maar de bungalows, die letterlijk op het strand stonden, waren eigenlijk vrij goed met elektriciteit (voor vier uur per dag minstens), stromend water en een waterspoelend toilet.
Dit eiland is de meest ontspannende plek, waar ik ooit geweest ben. Er waren slechts een handvol strandhutten, met ligbedden, kussens en hangmatten buiten, en een restaurant/ bar, die vers voedsel en een verscheidenheid aan drankjes. Vooral de verse vis was erg lekker.
De bar heeft ook een pooltafel en er zijn kajaks te huur. Bij de receptie kunt u de benodigdheden voor volleybal, tafeltennisbatjes etc. halen, die u gratis kunt meenemen.
We maakten wandelingen in de jungle, brachten uren liggend op de verlaten stranden door.
Eén avond gingen we naar het jungle kamp op het eiland voor een diner, waar we van een geweldige maaltijd van plantaardige lasagne en chocoladefondue genoten. De eigenaren, die we ontmoetten, hadden in een restaurant in Italië gewerkt. Deze plek is een beetje hemels, en ik kan niet wachten om terug te gaan. (Top tip: neem een zaklamp, het is erg donker 's avonds - ik heb nog nooit zoveel sterren gezien, die zo helder schenen.)