THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 DE EILANDEN
 -- Koh Dek Koule
 -- Koh Kong
 -- Koh Rong
 -- Koh Rong Bungalows
 -- Koh Rong Samloem
 -- Koh Rong Samloem Bungalows
 -- Song Saa Eilanden
 -- Koh Pos
 -- Koh Russei
 -- Koh Sdach
 -- Koh Sdach Verslag
 -- Koh Takiev
 -- Koh Tang
 -- Koh Thmei
 -- Koh Tonsay
 -- Koh Totang
 -- Kaart met de Eilanden
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Thom
 Kampong Speu
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten in Cambodja
 Cambodjaanse Keuken
 Links
 Parkeren Schiphol
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


 

- Koh Rong Samloem-

Zie aparte pagina met Bungalows op Koh Rong Samloem. Klik hier! 


Freedom Island Bungalows

Iets te zuiden van het grote Koh Rong ligt het kleine en rustige eiland Koh Rong Samloem. Het ligt zo'n 4 kilometer verwijderd van Koh Rong.
Op het eiland bevindt zich een klein vissersdorp en vele, mooie, verlaten stranden. Deze zijn allemaal gemakkelijk te bereiken. Het eiland is niet ontwikkeld: geen wegen en stroom is tijdelijk beschikbaar. Je kunt hier verblijven in één van de bungalows, die op het strand zijn gebouwd (zie de foto). Als deze allemaal verhuurd zijn, kunt u altijd nog een dagtrip maken naar het eiland. Zo'n boottrip vanuit Sihanoukville duurt twee uur.

Het grootste deel van het eiland is bedekt met dicht oerwoud. Het is dus nog onontdekt door het toerisme en zijn dichte oerwoud. Er zijn in de omgeving van Koh Rong Samloem enkele kleinere eilandjes, die je kunt bezoeken met een boot. Duiken, snorkelen, zwemmen, jungle trekking, en vissen zijn de activiteiten, die men hier op het eiland doet.

"Vanaf de zuidkust van Cambodja is het ongeveer twee uurtjes varen met de ​​boot en je bereikt een tropische schuilplaats genaamd Lazy Beach op het eiland Koh Rong Saloem. Gerund door twee Engelse jongens, die de betekenis van chillen een nieuwe betekenis hebben gegeven.
Het turquoise water en de witte stranden zijn alles, wat je hier kunt verwachten. Van bungalows aan het strand met snorkelen direct vanaf het strand, naar een restaurant, waar men de dagelijkse vangst van de lokale vissers op fantastische wijze klaarmaakt. Het is een onbewoond eiland en je vindt het vast niet erg om hier te stranden".

Er zijn drie grotere stranden en een aantal kleinere stranden, die bijna volledig uitgestorven zijn. Onder de kleinere zijn een aantal zeer mooie, beschutte stranden aan de noordkant van het eiland.

Op de heuveltop in het midden van het eiland bevindt zich het vissersdorp M'Pei Bei, of 23 in het Cambodjaans. Koh Rong Samloem is ook de thuisbasis van de privé-onderneming Marine Conservation Cambodia, die met de lokale bevolking samenwerkt om het unieke onderwaterleven rond het eiland te beschermen. het eiland heeft ook een hartvormige baai, die Saracen Bay heet. De baai is genoemd naar een Brits schip, dat hier vroeger zeilde op zoek naar schelpdieren in zee en op de stranden tot aan Koh Rong.
Het eiland heeft de mooiste stranden van Azië. het zand is zo fijn,dat het kraakt onder je voeten en het water van de oceaan is zo warm, dat het lijkt of je in een badkuip zwemt.

Momenteel zijn er op het strand van Sihanoukville slechts een paar touroperators actief, die een snorkeluitstapje naar Koh Rong Samloem aanbieden. EcoSea Dive en Island Divers biedt duikexcursies en overnachtingen aan in hun bungalows op het noordelijke deel van het eiland. Andere toeristische overnachtingen in o.a. bungalows op het eiland worden aangeboden door "M'Pay Bay" bungalows en "Lazy Beach," de laatste ligt aan de westelijke kant van het eiland. De boot naar Koh Rong Samloem vertrekt om 12 uur vanaf het Ochheuteal strand in Sihanoukville.


Main Street

"Toen we aan land kwamen, liepen we naar een waterput, waar verschillende vrouwen gehurkt rond waskommen hun kleren aan het schrobben waren met zeepwater, terwijl naakte peuters in de modder in de buurt van het water elkaar onder smeerden.
We draaiden linksaf het dorp in en liepen door, wat men beschouwde, als de belangrijkste straat ...
M'Pai Bei is gebouwd op lichtgeel zand en omdat het dorp zo klein is, is er geen behoefte aan fietsen, motorfietsen, auto's of enig ander vervoer die een normale weg nodig heeft.
Twee voeten en een boot is alles, wat je echt nodig hebt op Koh Rong Samloem. Zo liepen we langs de belangrijkste strook zand en we kwamen langs woningen, die als kleine winkeltjes met verse tropische vruchten en traditionele Cambodjaanse gerechten waren uitgerust. Mannen werkten aan een nieuw huis en anderen repareerden een boot, terwijl een aantal vrouwen in hangmatten lachten en keuvelden. Kinderen renden in en uit de huizen, achter elkaar door het diepe zand, terwijl de honden van het dorp in de schaduw sliepen. Kippen woelden met hun poten het zand om op zoek naar een lunch. Vette, zwarte eenden waggelde naast ons terwijl achterdochtig keken naar onze bagage. We liepen terug naar het strand, waar een kleine rivier in zee uitkwam. Onder een vlonder dreven grote blauwe vaten."

 

Zie aparte pagina met Bungalows op Koh Rong Samloem. Klik hier!