THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 DE EILANDEN
-- Koh Dek Koule
-- Koh Kong
-- Koh Rong
-- Koh Rong Bungalows
-- Koh Rong Samloem
-- Koh Rong S. Chalets
-- Song Saa Eilanden
-- Koh Pos
-- Koh Russei
-- Koh Sdach
-- Koh Sdach Verslag
-- Koh Takiev
-- Koh Tang
-- Koh Thmei
-- Koh Tonsay
-- Koh Totang
-- Kaart met de Eilanden
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Koh Rong

"Aangekomen op koh Rong begint de zoektocht naar een slaapplek. We vinden uiteindelijk een bungalow aan het strand voor 35 dollar (Monkey Island). We trekken onze zwemkleding aan en lopen naar een mooi stukje strand om te zwemmen. Dan eten we in het resort en spelen we kaartspellen. We hebben niet echt een rustige nacht, omdat we veel "vreemde jungle" geluiden horen (gecko?). De volgende ochtend besluiten we een trekking van een uur door de jungle te doen naar Long Beach. De trekking is een avontuur, want er zijn geen wegwijzers: alleen af en toe een slipper of rode verf dat zegt dat je op het juiste pad zit. Na wat geklauter op rotsen komen we aan op het strand. En het is prachtig! Wit zand en helder water! Wat een paradijs."

Als je letterlijk de enige persoon op het strand wilt zijn, ga dan naar Koh Rong. Het is 2½ uur varen (40km) met de boot vanuit Sihanoukville. Koh Rong is het tweede grootste eiland van Cambodja en ligt zo'n 25 kilometer uit de kust bij Sihanoukville. Het eiland heeft een oppervlakte van 78 km² en 43 kilometer aan strand. Zwemmen, snorkelen, kajakken, trage wandelingen naar een nabijgelegen vissersdorpen, prachtige zonsondergangen en barbecues met zeevruchten, zorgen er voor, dat de meeste bezoekers hier langer waren gebleven.
Het is onbetwist het mooiste eiland voor de kust van Cambodja.
Het eiland is bedekt met een dicht oerwoud. Hier vind je duizenden palmbomen, beboste heuvels en watervallen. Koh Rong is een maagdelijk eiland en wordt steeds meer bezocht door toeristen.
Bungalows op Koh Rong <klik>

Het strand strekt zich uit in een flauwe bocht van ongeveer 43 kilometer. Een paar hutjes liggen te midden van kokosnootplantages achter het strand. Enkele van deze hutjes zijn verlaten.

Het gerucht gaat dat het een Taiwanese investeringsmaatschappij van plan is om het strandgebied in de komende jaren verder te ontwikkelen.

Maar..... het toerisme staat in zijn kinderschoenen. Momenteel zijn er vier kleine dorpen: Koh Tuich, Dam Dkeuw, Prek Svay en Soksan. Hij heeft meer dan een dozijn guesthouses en bungalows, veelal zijn deze in buitenlandse handen. Het eiland is onderdeel van de Koh Rong archipel, een reeks van eilanden in de Golf van Thailand. Net als de meeste van de naburige eilanden heeft Koh Rong een vergunning van de Cambodjaanse regering gekregen om hier een milieuvriendelijk resort te bouwen.

 

Er zijn nu meer accommodaties gebouwd en er is een toename van het aantal toeristen. Zij komen de schoonheid van het eiland bewonderen en het eilandleven ontdekken. Er zijn momenteel 20 plaatsen om te verblijven op het eiland. Er heerst nog steeds het gevoel van een onbewoond eiland. Maar toch is er genoeg te beleven om je vakantie aangenaam te maken.
Er zijn enkele drinkgelegenheden bij de accommodaties in het zuidoosten, nabij het dorp Koh Touch. Daar is ook een winkel, een wasservice en enkele restaurantjes, maar geen pinautomaten of internetcafés.

Het eiland is echt prachtig en de moeite waard. Er zijn zeven baaien op het eiland, allemaal vol met zeeleven. De meeste toeristen zijn druk bezig met duiken, snorkelen, mountainbiken, wandelen, kajakken en boottochtjes. Voor degenen, die willen relaxen is er genoeg zon, zand, en zee.
a target="_blank" href="kohrong.htm">Bungalows op Koh Rong <klik>

Het binnenland van het eiland is grotendeels ongerept. Als je naar andere stranden wil, moet je wandelen of een boot huren. Eén van de mooiste stranden bevindt zich ten noorden van Koh Touch en staat bekend als Long Set Beach. Er woont hier een boer en achter zijn woning groeien cashewnoten, kokosnoten en mango's. Waarschijnlijk zal dit gedeelte het eerst ontwikkeld worden.
 
Het strand in het zuidwesten van Koh Touch staat bekend als "Snowdrift Bay" en om de één of andere reden is gepiep van je voetstap in het talk-achtige zand mijlen ver te horen.
Het eiland heeft een prachtige kristalhelder water. Het onderwater leven is er rijk. Er zijn wonderschone koraalriffen, maar er is ook een bedreiging.
Er is een grote vraag naar vis, wat illegaal vissen met zich meebrengt en men wil dan wel eens met explosieven vissen.
Er zijn geen paden op het eiland, dus je afspraken maken met een visser uit het vissersdorp, die je wegbrengt of ophaalt.
Bungalows op Koh Rong <klik>


Sok San Bungalows

Waarschuwing:

Eén van de problemen van verlaten stranden is, dat ongerepte zand een perfecte woonplaats voor zandvliegen is. Deze kleine zwarte vliegen willen bijten en laat jeukende rode vlekken achter, die kunnen irriteren. De beste preventieve aanpak is een goed, sterk afweermiddelen, zoals DEET. Breng dit in de ochtend aan en als de zon ondergaat.
Terwijl u geniet van de turquoise wateren, vergeet dan niet om onder je voeten te kijken naar zee-egels of zee-eieren. De stekels zijn pijnlijk en niet gemakkelijk te verwijderen. Het ongemak trekt na een paar dagen weg is ongevaarlijk.

Op het een kleine, bijna onbewoonde eiland is medische hulp zeer beperkt. De zeer vriendelijke Sarah, die bij het Koh Rong Dive Centre werkt, biedt eerste hulp. Het is het eerste blauwe huis op de pier van Koh Touch. Een donatie wordt op prijs gesteld.

Hoe kom je daar: Er is een regelmatige bootverbinding tussen het eiland en Sihanoukville.
Bungalows op Koh Rong <klik>


Treehouse Bungalows

Kort stukje uit een verslag:

Op het eiland aangekomen kun je links en rechts van de pier af (met je rug naar de zee). Ga vooral naar rechts, daar zitten de mooiste bungalows. Wij hebben de eerste nacht in een fantastische bungalow van geslapen. Dit is echt een aanrader!! Super grote bungalow met 2 2-persoonsbedden, buitenbadkamer zodat je kan douchen onder de sterren hemel. Er zijn verschillende bungalows, direct aan het strand of tussen de bomen.
De laatste nacht hebben we geslapen in een boomhut!! Met wc en douche in de boom. Als ik terug denk aan onze reis door Cambodja denk ik altijd terug aan deze fantastisch ervaring voor30 dollar per nacht.
Haal eten in het restaurant en eet dit op je balkonnetje, van de eigenaresse krijg je een kaars mee, voor een romantische avond.
De zonsopgang kan je door de luiken vanuit je bed bekijken!
Dit eiland heeft een hagelwit strand en bijna geen andere toeristen om je heen, heerlijk genieten!
Vraag rond wie er een boot heeft en ga een dagje snorkelen om het kleine eilandje wat te zien is vanaf het strand. Je kan in een uur heuvel op en heuvel af naar de andere kant van het eiland lopen. Er is geen weg en eigenlijk een plekje om even lekker bij de komen!! Wees wel snel, want het eilandje wordt steeds meer ontdekt...