THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 PREAH VIHEAR
-- Preah Vihear
-- Preah Vihear Map
-- Preah Vihear (naar....)
-- Preah Vihear Provincie
-- Floortje in Preah Vihear
-- Koh Ker Tempel
-- Preah Khan Tempel
-- Preah Nimith Waterval
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Koh Ker

Koh Ker is een Angkoriaanse tempel in het noorden van Cambodja. Ongeveer 100 kilometer ten noordoosten van Angkor. Het was slechts kort de hoofdstad van het Khmer-rijk tussen 928 en 944. Dit was onder koning Jayavarman IV en zijn zoon Hasavarman II.
Hier werden een groot aantal tempels gebouwd onder zijn bewind, tot zijn opvolger ongeveer twintig jaar later terug ging naar de streek van Angkor.

De meeste bezoekers beginnen bij Prasat Krahom (Rode Tempel), het tweede grootste gebouw op Koh Ker. De Rode Tempel is genoemd naar de rode bakstenen waaruit het is opgebouwd. Helaas, geen van de gebeeldhouwde leeuwen waarvoor deze tempel ooit bekend stond, is er meer. Maar er is nog steeds genoeg te zien - stenen galerijbogen en indrukwekkende stenen beelden, deurposten en slanke raamstijlen.
Een met naga's geflankeerd pad voert ons langs de vele heiligdommen, bibliotheken en poorten brengt ons langs bomen en tenslotte naar met planten bedekte vijvers. Net ten westen van Prasat Krahom, aan het eind van een half ingestorte zuilengalerij, zijn de resten te zien van een indrukwekkend standbeeld van Nandin.

Het complex van Koh Ker site wordt gedomineerd door Prasat Thom, een 30 meter hoge tempel, hoog boven de vlakte en de omliggende jungle. Een geweldig uitzicht wacht de bezoeker aan het einde van een avontuurlijke klim.Het belangrijkste monument is ongeveer 55m-breed, 40 meter hoge zandstenen piramide van zeven verdiepingen, dat ten westen van Prasat Krahom ligt.
Deze opvallende vorm, die eruit ziet alsof je op een Maya-locatie bent, ergens op het schiereiland Yucatan, biedt een spectaculair uitzicht over de jungle vanaf de top.
Kijk uit voor de reusachtige garuda onder de ingestorte kamer aan de top van de duizelingwekkende trap. Ongeveer 40 inscripties, daterend van 932 tot 1010, die zijn gevonden op de Prasat Thom.


Koh Ker

Andere interessante tempels zijn de Prasat Bram (Prasat Pram), de eerste passer je, als je de tolhuisjes voorbij bent (het zal aan uw linkerhand).
De Prasat Bram is zo genoemd ter ere van haar vijf torens, waarvan er twee worden verstikt door vijgenbomen.
De Prasat Neang Khmau (Prasat Nean ​​Khmau) vindt u een beetje verder naar het noorden aan uw rechterhand, met wat fijne steunbalken decoreren van het gebouw de anders saaie buitenkant.
De Prasat Chen (Prasat Chhin), ongeveer halverwege de tolhuisjes en de Prasat Krahom werd een standbeeld ontdekt met worstelenden apen werd.

Koh Ker is een van de minst bestudeerde tempels uit de Angkoriaanse periode. Louis Delaporte bezocht in 1880 tijdens zijn uitgebreide onderzoek naar Angkoriaanse tempels. Het werd onderzocht in 1921 door de grote Henri Parmentier voor een artikel in het Bulletin de l'École d'Extrême Orient, maar er is geen enkele restauratie is hier ooit ondernomen.