THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KANDAL
-- Kandal
-- Kandal Kaart
-- Koh Dach
-- Ang Kor Chey Pagode
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Koh DachKoh Dach

Koh Dach, in de provincie Kandal, is een pittoresk eiland, dat aan de oevers van de Mekong-rivier ligt, aan de bovenkant van Phnom Penh. Het staat bekend als een eiland vol met traditionele ambachten, die men hier kan bewonderen. Kandal is overigens één van die provincies in Cambodja, dat een breed scala aan bezienswaardigheden en historische bezienswaardigheden heeft. Vooral omdat het de drukke hoofdstad Phnom Penh omringt. Mensen, die een weekendje of een dagje weg willen, vinden in Kandal de rust.
Koh Dach is hiermee één van de populairste toeristische bestemmingen in de provincie als in Cambodja. Het hele gebied van Koh Dach eiland beslaat 30 vierkante kilometer en het ligt aan de oevers van de Mekong rivier. De reizigers, die het drukke en hectische leven van de stad beu zijn, kunnen terecht op dit afgelegen en rustige eiland. De toeristen kunnen het eiland binnen enkele minuten vanuit Phnom Penh bereiken door gebruik te maken van een boot.

Het eiland ligt aan de nationale weg nr 6a in dorp Kon Dach. De bezoekers, die op het eiland aankomen, kunnen volop genieten van de frisse lucht en recreëren. Het dit gebied met zijn oevers is een ideale bestemming voor de mensen, die van rust en stilte willen genieten. De bezoekers kunnen een overvloed aan traditionele ambachten bewonderen, zoals zijde weven, pottenbakken, schilderen en houtsnijwerk.
Als ze u interesse heeft in één van de ambachtelijke artikelen, kunt u een bezoek brengen aan de lokale werkplaatsen en straatwinkels of het ambachtelijke centrum.
Toeristen kunnen ook een lokaal dorp bezoeken en de levensstijl van de dorpelingen, die in in de buurt van de rivier de Mekong bekijken. U kunt door het dorp een wandeling maken.
Er zijn genoeg mogelijkheden om met een boot op de Mekong te varen en te zwemmen. Het eiland is een perfecte locatie voor excursies, dagtochten en picknick.

Het eiland staat bekend als een belangrijk centrum zijde weven. De ambachtelijke productie is een van de meest bekende attracties voor de toeristen. De gemeente van Koh Dach gaat 5 dorpen, bekend als Koh Dach, Kbal Koh, Lvea, Chong Koh en Neah dorp.
De werkzaamheden van de lokale dorpelingen bestaat uit het planten van sub-product gewassen, zoals maïs, sesam, bonen en bananen planten van fruitbomen. Ook fabriceert men klamboes, zijde sarongs, phamuongs en zijde krama's. Dit wordt voornamelijk geproduceerd door kleine bedrijven.
Er zijn drie pagodes, die zich in de gemeente van Koh Duch bevinden, zoals: Ampor Phal, Kra Pumpich, Sa Maki Kbal koh.

Uit een reisverslag:

Het zou leuk geweest zijn om te fietsen rond Koh Dach, want het is één van de grotere eilanden in de Mekong. Maar we waren aan de zuidkant van Koh Dach en bereikten de veerhaven van Kampong Chamlong Ronæs. Daar ontmoette ik een paar vriendelijke Maleisische meisjes, Peh Fen & Sook Yee, die in een modern ogende, schattige rode tuk-tuk reden. Samen zijn we allemaal aan boord van de ferry gegaan, die ons terug naar het vasteland zou brengen.

We stapten uit bij de veerhaven van Koh Dach op het vasteland. We fietsten we langs de kustweg van de Sangkat Chrouy Changva schiereiland. Hier is scheepsbouw, precies aan de andere kant van Phnom Penh tegenover de Tonle Sap-rivier.