THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 HOME
-- Algemeen
-- Afstandstabel
-- Ambassade Nederland
-- Ambassade Belgie
-- Bergstammen
-- Bevolking
-- Boeddhisme
-- Cambodja Landkaart
-- Cambodja Provincies
-- Economie
-- Eten en Drinken
-- Geld
-- Kleding
-- Klimaat
-- Koning Norodom
-- Pol Pot
-- Vaccinaties
-- Visa
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlť Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


 

Kleding

Krama's
Krama's

De meeste Cambodjanen kleden zich "casual", wanneer zij formele plechtigheid bijwonen of bij iemand op bezoek gaan.
Op het platteland is het gewoon om mannen en vrouwen te zien, die een Krama dragen. Dit is een lange, smalle katoenen of zijden doek, die ze om hun hals doen. Een Krama is dus een soort sjaal voor de Cambodjanen en is een symbool van Cambodja geworden.
Het beschermt hen tegen de zon, het stof en soms dragen ze er een baby mee.

Krama's kunt u op elke markt in Cambodja kopen en zijn aan te bevelen,als u met een truck of boot gaat reizen.

Krama
KramaOmdat het in Cambodja het gehele jaar tropisch warm is, wordt lichtgewicht, katoenen kleding geadviseerd, die niet te strak om uw lichaam zit. Als u naar het noorden reist is een wollen trui of vest (vooral 's winters) onmisbaar, zeker in de bergen.
Voor 's avonds of in de jungle wordt een lange broek en een shirt met lange mouwen aanbevolen tegen de muggen en eventueel tegen de zon.
Regenkleding komt van pas tijdens de natte moesson. Tijdens het regenseizoen is een paraplu meer aan te bevelen dan een regenjas (een paraplu kun je ook gebruiken tegen de zon).
Eventueel kunt u een trui of een jasje meenemen voor in een restaurant, waar de airconditioning bovenmatig wordt gebruikt.

Schoenen voor de tropen moeten geheel of ten dele van canvas of kunststof zijn gemaakt met combinaties van leer, waardoor ze meer ademend zijn en sneller drogen dan leren schoenen, wat een voordeel is in omstandigheden waarin uw spullen moeilijk drogen.
Tropenschoenen zijn vrijwel nooit waterdicht of goed waterafstotend. Dit heeft in tropische gebieden geen zin vanwege de hoge luchtvochtigheid. Je wilt een schoen die snel droogt en vooral goed ademend is.
 

 

Een paar goede, ingelopen wandelschoenen met goed profiel en een paar slippers is alles wat je voeten vereisen. Bedenk dat je de boeddhistische heiligdommen van de landen op blote voeten dient binnen te treden. Slippers zijn dan een uitkomst.
Verder zijn belangrijk: handdoek, zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur en voldoende film, wekker, schrijfwaren, boeken, paspoort, voldoende geld, kopieŽn van paspoort, visa en reisverzekering, een lijstje met de nummers van je cheques en de aankoopbon, een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer.

Houdt u er rekening mee bij een bezoek aan de tempels u kleding aan te passen. Het wordt op prijs gesteld als u uw ledenmaten bedekt. Neem ook in acht dat Cambodja een land is dat nog niet zo lang gewend is aan toeristen, pas uw kleding en gedrag uit respect voor de Cambodjaanse bevolking hier op aan.