THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 PHNOM PENH
-- Phnom Penh
-- Phnom Penh Bus
-- Phnom Penh Casino
-- Phnom Penh Map
-- Phnom Penh Markten
-- Phnom P. Markt Central
-- Phnom P. Markt Kandal
-- Phnom P. Markt Russian
-- Phnom P. Water Park
-- Phnom P. Genocide M.
-- Phnom P. Guesthouses
-- Phnom P. Hotels
-- Phnom P. Kids City
-- Phnom P. Killing Fields
-- Phnom P. Kon. Paleis
-- Phnom P. Monument
-- Phnom P. Nightlife
-- Phnom P. Pavilion
-- Phnom P. Sorya
-- Phnom P. Sovanna
-- Phnom P. Trein Station
-- Phnom P. Wat Botum
-- Phnom P. Wat Ounalom
-- Phnom P. Wat Phnom
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 

 
 


Schaatsen in Phnom Penh


De nieuwe ijsbaan in Phnom Penh is de eerste in Cambodja met ècht ijs. Op een woensdagmiddag in 2013 werd de eerste echte ijsbaan geopend. Kinderen in sweatshirts, handschoenen, warme sokken en mutsen betraden voor het eerst in hun leven de gladde vlakte.

Tiener meisjes in kleine groepjes hielden op elkaar vast, om zich als een trein met veel rijtuigen over het ijs te glijden. Een klein meisje in een sweater en een muts op poseerde voor de foto van haar grote broer. Ouders keken toe vanaf de bank. Sommige schaatsers verzetten voorzichtig voetje voor voetje. Soms grepen ze de rand van de piste met één hand vast.

De ijsbaan, die is gemaakt van echt ijs (bevroren water), dat in je hand smelt en niet van "magische ijs", dat louter glad plastic is. Dit maakt het mogelijk voor vele inwoners van Phnom Penh om voor de eerste keer eens echt te kunnen schaatsen. In 2011 was er al een schaatsbaan geopend in het Sovanna Shopping Center, maar deze was alleen van plastic.

De ruimte, waarin de nieuwe ijsbaan zich bevindt, heeft een constante temperatuur van tussen 10 en 15 graden Celsius. Het ijs zelf wordt afgekoeld tot zeven graden onder nul. De ijsbaan ligt op de bovenste verdieping van het Kids City Gebouw op Sihanouk Boulevard.

Schaatsen , handschoenen, sokken en mutsen kun je bij een balie huren tegen een normale prijs.

 


Schaatsverhuur

Een professionele kunstschaatscoach uit de Filipijnen is aangetrokken om lokale rolschaatsprofs te leren schaatsen op ijs. Ricardo Nonato werd benoemd door het Ice Skating Institute Asia. Hij geeft momenteel les aan de eerste Cambodjaanse schaatscoaches om hen les te laten geven aan de bevolking. Uiteraard hoeven wij geen schaatsles meer te volgen.

Cambodja is niet het enige land in de regio, dat een ijsbaan heeft laten bouwen. Er zijn ook ijsbanen in Thailand, Maleisië, Singapore en Vietnam.

De ijsbaan bij Kids City is gevestigd op 162 A Sihanouk Boulevard en is geopend van 08:00-22:00, zeven dagen per week. Een uur en 15 minuten schaatsen kost $ 10 voor kinderen en $ 12 voor volwassenen. Er worden privé schaatslessen gegeven. Ook maken kinderen er schoolreisjes naar toe en staan er schaatsshows gepland.
De ijsbaan biedt plaats aan 50 personen en is het mogelijk om muziekverzoekjes in te dienen. Kinderen moeten minstens 5 jaar oud te schaatsen.


Steile Wand Klimmen

Meer over Kids City Asia
De ijsbaan is niet de enige unieke attractie van Kids City in het multi-gekleurde gebouw op Sihanouk Boulevard. De overdekte kinderspeelplaats heeft ook een wetenschapscentrum voor kinderen, of een fietstocht op een draad. Je kunt een bal laten zweven in de lucht; er zijn tentoonstellingen over licht, geluid, magnetisme, zwaartekracht en elektriciteit. Het planetarium laat je zien, hoe planeten draaien rond de zon.
Kids City heeft ook een klimhal met 28 klimmuren, die tussen de acht-en 10-meter hoog zijn. Ze zijn gebouwd door een Nieuw-Zeelandse bedrijf genaamd Clip en Climb. Er ook een muur, die het klimmen simuleert.
Zowel de mini-science museum, als de wetenschappelijke demonstraties, waar je met je handen moet werken, worden door plaatselijke schoolgroepen bezocht. De klimhal en het mini-science museum zijn de enige in Cambodja.