THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

 
 
 
 CAMBODJAANSE KEUKEN
-- Mihoensalade
-- Gestoofde OriŽnt Kip
-- Gebakken rijst met vlees en garnalen
-- Lok Lak
-- Amok
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlť Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten in Cambodja
 Cambodjaanse Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 

LOK LAK


Voor 4-6 personen
recept: Jeroen van Vliet


Een gemakkelijk Cambodjaanse gerecht. Iedereen, die naar Cambodja gaat, zal dit zeker op de menukaart aantreffen. Onder toeristen is dit het meest populaire Cambodjaanse gerecht (samen met Amok) en ook Cambodjanen eten dit vaak. Zoals zo vaak zijn er vele variaties en gek genoeg schijnt het eigenlijk niet eens een echte Cambodjaanse origine te hebben. Maar daar gaan we nu niet moeilijk over doen...

IngrediŽnten:

  • 1kg gram rundvlees (goede kwaliteit, biefstuk)

  • 2 eetlepels olie

  • 2 eetlepels water

  • 2 kleine tenen fijngehakt knoflook

  • 2 theelepels witte suiker

  • 1 eetlepel (lichte)soya saus

  • 1 eetlepel zoete chili saus


Marinade:
Mix suiker, soja saus en zoete chilisaus en mix de vleesreepjes door de saus. Cambodjanen laten bij dit gerecht het vlees niet lang in de marinade staan. Vaak wordt het vlees direct erna gebraden.

Garnituur:

  • flinterdunne uiringen (gebruik een kaasschaaf)

  • blaadjes sla

  • 10 groene bonen of stukken kouseband (frituur 1 minuut in hete olie)


Dipsaus:

  • Ĺ el gemalen zwarte peper

  • ľ el zout

  • ľ el limoensap

  • mix alle ingrediŽnten en doe dit in klein schaaltje


Bereiden:

  • Snij de biefstuk in dunne plakken van 0,5 x 2 x 3 cm of in kleine blokjes van 2 x 2 x 2 cm; indien u voor dit laatste kiest moet u er zeker van zijn dat u goede biefstuk gebruikt;

  • doe vlees in een kom met de marinade;

  • verhit olie in een wok of ruime bak pan (hoog vuur);

  • voeg knoflook toe;

  • voeg het vlees toe; afhankelijk van de dikte van het vlees enkele seconden tot 1 minuut aanbraden onder voortdurend omscheppen;

  • dien het direct op.


Bijgerecht variaties: gebakken ei; friet i.p.v. rijst.