Bestrooi de kip met zout en peper en bak de kip aan beide zijden op hoog vuur in wat olie aan beide kanten bruin.
Laat de kip uitlekken op keukenpapier.
Laat een beetje olie in de pan en roerbak ui, knoflook, djahe en sereh 3 minuten.
Doe de koenjit, Spaanse peper, soyasaus en water erbij en
roerbak 2 minuten. Doe de deksel op de pan, zet deze in een oven van 90 graden celcius en stoof 1 uur. Keer de kipstukken halverwege.
Lekker bij toemis raapstelen en witte rijst.
750 gram kipkarbonades
1,5 theelepel versgemalen zwarte peper
2 theelepeltjes zout
1 theelepel sereh
5 teentjes geplette knoflook
1 theelepel djahe
150 gram grof gesnedenui
1,5 theelepel koenjit
0,5 theelepel ketoembar
1 stuks rode Spaanse peper, in ringetjes
1 eetlepel ketjap asin
3 eetlepels water
Koenjit
of Kurkuma of Geelwortel
Koenjit, koenir, kunyit of kurkuma is de wortel van de curcumaplant. Koenjit is het hoofdbestanddeel van kerriepoeder. Licht warm en mild aromatisch.
Wordt in allerlei keukens gebruikt maar stamt uit de oosterse keuken. Heerlijk in kerriegerechten, Nasi koening(gele rijst).
De geur-, kleur- en smaakstoffen van koenjit verdwijnen snel. Heeft een helende werking bij keel- en rugpijn. Wekt de eetlust op.
Rode pepers zijn super gezond.
Alhoewel veel mensen ze liever niet eten vanwege de hete smaak, zijn ze erg gezond en goed voor je lichaam.
Rode pepers helpen om pijn te verlichten bij huidziekten als psoriasis, gordelroos, artritis en ernstige brandwonden.
Chilipepers verzachten en reinigen het spijsverteringssysteem. Verder stimuleert het de productie van goede verteringssappen en zou het helpen af te vallen omdat bepaalde bestanddelen het metabolisme een boost geven.
Rode chilipepers bevatten veel veel caroteen en vitamine C, meer dan citroenen zelfs. Daarnaast zijn ze een goede bron van vitamine B6 en zitten ze boordevol magnesium, kalium en ijzer, zo versterken ze het immuunsysteem.