THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

 
 
 
 CAMBODJAANSE KEUKEN
 -- Amok
 -- Caramel Pork
 -- Rijst vlees/ garnalen
 -- Gestoofd Rundvlees
 -- Gestoofde Oriënt Kip
 -- Khmer Fish Wraps
 -- Kreung & Char Kdau
 -- Lok Lak
 -- Mihoensalade
 -- Sweet & Sour Kip
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 

Gestoofde Oriënt Kip



Bereidingswijze van Gestoofde Oriënt Kip

Bestrooi de kip met zout en peper en bak de kip aan beide zijden op hoog vuur in wat olie aan beide kanten bruin.
Laat de kip uitlekken op keukenpapier.
Laat een beetje olie in de pan en roerbak ui, knoflook, djahe en sereh 3 minuten.
Doe de koenjit, Spaanse peper, soyasaus en water erbij en roerbak 2 minuten.
Doe de deksel op de pan, zet deze in een oven van 90 graden celcius en stoof 1 uur. Keer de kipstukken halverwege.
Lekker bij toemis raapstelen en witte rijst.

  • 750 gram kipkarbonades

  • 1,5 theelepel versgemalen zwarte peper

  • 2 theelepeltjes zout

  • 1 theelepel sereh

  • 5 teentjes geplette knoflook

  • 1 theelepel djahe

  • 150 gram grof gesnedenui

  • 1,5 theelepel koenjit

  • 0,5 theelepel ketoembar

  • 1 stuks rode Spaanse peper, in ringetjes

  • 1 eetlepel ketjap asin

  • 3 eetlepels water

Koenjit
of Kurkuma
of Geelwortel

Koenjit, koenir, kunyit of kurkuma is de wortel van de curcumaplant.
Koenjit is het hoofdbestanddeel van kerriepoeder. Licht warm en mild aromatisch. Wordt in allerlei keukens gebruikt maar stamt uit de oosterse keuken. Heerlijk in kerriegerechten, Nasi koening(gele rijst). De geur-, kleur- en smaakstoffen van koenjit verdwijnen snel. Heeft een helende werking bij keel- en rugpijn. Wekt de eetlust op.

Koenjit


Rode pepers zijn super gezond.

Alhoewel veel mensen ze liever niet eten vanwege de hete smaak, zijn ze erg gezond en goed voor je lichaam. Rode pepers helpen om pijn te verlichten bij huidziekten als psoriasis, gordelroos, artritis en ernstige brandwonden. Chilipepers verzachten en reinigen het spijsverteringssysteem. Verder stimuleert het de productie van goede verteringssappen en zou het helpen af te vallen omdat bepaalde bestanddelen het metabolisme een boost geven.

Rode Pepers

Rode chilipepers bevatten veel veel caroteen en vitamine C, meer dan citroenen zelfs. Daarnaast zijn ze een goede bron van vitamine B6 en zitten ze boordevol magnesium, kalium en ijzer, zo versterken ze het immuunsysteem.