THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KAMPOT & KEP
-- Kampot - de stad
-- Kampot Chhnork (Grot)
-- Kampot Guesthouses
-- Kampot Hotels
-- Kampot Markt/ Restaurant
-- Kampot Map
-- Kampot Peper
-- Kampot Zeezout
-- Kampot Kbal Romeas
-- Kep
-- Kep Crab Market
-- Kep Dierentuin
-- Kep Hotels
-- Kep Guesthouses
-- Kep Map
-- Kep Sar Sear
-- Bokor Hill Station
-- Bokor Hill Gerenoveerd
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


De Dierentuin in Kep


Teuk Chhou Zoo

De Teuk Chhou Zoo is een prive-dierentuin vlakbij Kep. De zoo ligt op 2,5 km afstand van de provinciestad. De dierentuin is gelegen in dorpje Thmei in de Prey Thom Gemeenschap. De tuin is de thuisbasis van verschillende dier-en plantensoorten. De Teuk Chhou Zoo werd geopend in 2000.

Het beschikt over verschillende dieren, waaronder tijgers, olifanten, apen van verschillende soorten, slangen, herten, beren, vogels, otters en nog veel meer. Dit is een prachtige attractie om een leuke, plezierige middag door te brengen met uw familie. Maar.... het is niet alleen voor volwassenen.
Kinderen kunnen ervaring op doen met de dieren, die in Cambodja leven.

De entree van de dierentuin is ca. 5 US. Echter, tegen een kleine vergoeding kunt u met de auto door door de dierentuin rijden. Het ticket is geeft ook toegang tot het nabijgelegen nationale park.
Eenmaal in het nationale park kunt u zelfs een koele duik in het kristalheldere water van de Teuk Chhou River.
Apart uit de dierentuin, Kep City, zijn er verschillende andere attractie sites die toeristen kunnen bezoeken en deze zijn Koh Ton Say Resort, Phnom Sar Sear, Kalfsvlees Lumher en Wat Samot Reangsey.
De dierentuin in Kep is één van de meest bezochte toeristische attracties in Kep.
 

Kep is een kuststadje, weggestopt op zo'n 173 kilometers ten zuidwesten van Phnom Penh. De geschiedenis leert ons, dat het werd gesticht in 1908 tijden de Franse koloniale tijd.
In de zestiger jaren, tijdens de regering van Prins Norodom Sihanouk Sangkum Reastr Niyum, werd Kep omgetoverd tot een prachtige badplaats.. De naam van de stad is afgeleid van de Franse woorden 'Le Cap' of 'cape' in het Engels.

De toegangsprijs voor buitenlanders is $ 4 (voor Cambodjanen $ 1) en je betaalt een kleine vergoeding als je je wilt laten rondrijden in de dierentuin (het is te veel om rond te lopen).

Van het centrum van Kampot naar de dierentuin duurt 20 minuten, wanneer je je door een motor laat brengen ($ 1,25). Een tuk tuk kost $ 2,50 per persoon, of een taxi (ongeveer $ 6).
De dierentuin ligt aan de overkant van de rivier, ongeveer 15 minuten ten noorden van Kampot stad. Er zijn ook een aantal restaurants en een waterval (stroomversnellingen) langs de weg of net voorbij de dierentuin. Als je in de ochtend of vroege middag gaat, neem dan wat te drinken mee, als het warm is. In de middag zijn er een paar kraampjes open in de dierentuin, waar je wat kunt kopen.

Note:

Een dierentuin in Cambodja is niet te vergelijken met een dierentuin in Nederland of België. Er slingert hier en daar nogal wat rommel rond, zoals plastic flessen. De hokken van de dieren zijn niet zoals in ons land, maar zijn veelal voorzien van gaas.
De hokken van de olifanten, tijgers en beren zijn extra verstevigd. Veel oppassers zul je niet tegen komen.