THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KAMPOT & KEP
-- Kampot - de stad
-- Kampot Chhnork (Grot)
-- Kampot Guesthouses
-- Kampot Hotels
-- Kampot Markt/ Restaurant
-- Kampot Map
-- Kampot Peper
-- Kampot Zeezout
-- Kampot Kbal Romeas
-- Kep
-- Kep Crab Market
-- Kep Dierentuin
-- Kep Hotels
-- Kep Guesthouses
-- Kep Map
-- Kep Sar Sear
-- Bokor Hill Station
-- Bokor Hill Gerenoveerd
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Crab Market in Kep

"De markt is niet zo heel groot en bestaat voor het grootste deel uit kramen waar je vis van de barbeque kan kopen en kramen met souvenirs, niet speciaal voor de buitenlandse toerist, maar vooral voor de Cambodjanen zelf die een dagje uit gaan. De souvenirs laten we links liggen, allemaal spuuglelijke dingen gemaakt van schelpen, behalve de sokkenkraam met de echte Cambodjaanse teenslippersokken, daar moet minstens een paar van mee naar huis!
Langs de waterkant begint het echte werk, manden vol met krabben die in het water liggen en als er iemand krab wil, wordt de mand uit het water gevist en kan er een krab uitgezocht worden en desnoods maken ze hem nog ter plekke klaar voor je."


Crab Market
De houten restaurantjes aan zee


Als je in Kep gaat dineren, weet je alles over verse zeevruchten. Voor de beste deals ga je naar de Crab Market, dat is een rij van houten hutten aan zee, waar je kunt smullen van heerlijke gegrilde garnalen, krab, inktvis, pijlinktvis en andere vissoorten. In het geval dat je geďnteresseerd bent, krabben betaal je per kilo. Ze worden in leven gehouden in korven, die vastgebonden een paar meter van het kiezelstrand in zee liggen.
Er heerst  een heerlijk sfeer bij de houten restaurantjes van de Crab Market. Deze markt was al populair bij de Cambodjaanse toeristen, lang voordat westerlingen dit ontdekten.

"De krab was vet en dik, net zoals ze hadden beloofd, het pantser was gebarsten en bedekt met stengels van verse groene peperkorrels uit Kampot. Het grote bord was echt GROOT. Er was zoveel Krab, meer dan ik kon eten. En ze waren heerlijk. Fris en zoet en de kleine zure soep bleek een grote brandende terrine met ten minste 15 grote, heerlijke garnalen. Er was teveel soep voor twee personen. Dit aten we samen met een paar grote flessen, lauw Angkor bier op ijs. Het was allemaal heel het feest".

Terwijl we zaten te eten zagen we een storm over zee aankomen, Duistere wolken en grote grijze regensluiers, die over het water zwiepten. Vlakbij het restaurant zag ik een vrouwen met een betrokken gezichten kroven in en uit de branding halen. De wind blies de golven tegen de palen, waarop het restaurant gebouwd was. Ze palen kraakten onder het geweld van de golven. Vonken, die onder de soepterrine vandaan kwamen, vlogen over tafel door de wind. Ik zette de Angkor bierflesjes tegen de muur, zodat ze niet zouden omvallen.
Een hond legde zich neer onder mijn stoel (waarschijnlijk de familiehond), wachtend op restjes van de krab. Soms jammerde hij om mij er aan te herinneren, dat hij er lag.
Ik was klaar met eten, rookte wat en nam nog een biertje.
De serveerster gaf me steeds een vuurtje voor mijn sigaret en zorgde er voor, dat ik nooit een leeg glas had.
gezellig, hier op de Crab Market!

Restaurant na het restaurant, waaronder een Italiaans restaurant, vind je langs de gebogen kustlijn van de Crab Market. Vanaf 4 uur 's morgens staan lokale vrouwen, kleurrijk ingepakt van top tot teen, tot kniehoogte in de branding en onderhandelen over de prijzen van de levende krabben, die zijn verpakt in rieten korven.  De kroven dobberen in het ondiepe water. Een beetje van de kust. De fel groen long-tail vissersboten liggen verankerd. Tegen de achtergrond kun je het Vietnamese eiland Phu Qoc ontwaren. In het westen kun je de Bokor Mountains zien. De heerlijke gestoomde krab, waarvoor Kep is bekend in het hele land, wordt de gehele dag geserveerd

Verkoop van krabben.

Vanuit de restaurants kun je de vissers zien, die met verse krab terug keren van zee. Ze zullen onmiddellijk verkocht zal verkocht aan de opkopers op het strand, die het verder zullen verhandelen.

Filmpje van de Crab Market: