THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH   

 
 
 KAMPOT & KEP
-- Kampot - de stad
-- Kampot Chhnork (Grot)
-- Kampot Guesthouses
-- Kampot Hotels
-- Kampot Markt/ Restaurant
-- Kampot Map
-- Kampot Peper
-- Kampot Zeezout
-- Kampot Kbal Romeas
-- Kep
-- Kep Crab Market
-- Kep Dierentuin
-- Kep Hotels
-- Kep Guesthouses
-- Kep Map
-- Kep Sar Sear
-- Bokor Hill Station
-- Bokor Hill Gerenoveerd
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


Kep

"De dag erna hebben we scooters gehuurd en zijn naar Kep gereden, een dorpje ten oosten van Kampot, dat bekend staat als badplaats. Het bleek niet echt te vergelijken met wat we in Nederland strand noemen, maar er was toch genoeg gelegenheid om te chillen in hangmatten bij zee. Bovendien staat Kep bekend om z'n krab, erg lekker en voor die prijs koop je nog geen Mac menu in Nederland!"


Crab Market

Kep is een middelgrote plaats aan zee, omgeven door heuvels, die langzaam aflopen naar het strand. Cambodjaanse eilanden en Vietnamese eilanden liggen voor de kust. Kampot en de Vietnamese grens bevinden zich op een haluurtje rijden. Sihanoukville en Phnom Penh bevinden zich op twee uur afstand. 

Kep is een badplaats, die bekend is om zijn schitterende zonsondergangen en zijn zeer smakelijke seafood. Het werd in 1908 gesticht door de Franse elite en men noemde het Kep-sur-Mer. De kolonialen vonden het hier geweldig. Het strand is rotsachtig en heeft bruin zand. Dit in tegenstelling tot de Fransen. Zij lieten vrachtwagens wit zand aanvoeren.

Nadat de Fransen waren weggegaan, werd de badplaats in bezit genomen door de Cambodjaanse rijken in de zestiger jaren. De Rode Khmer had een soort haat tegen de stad en zij probeerden de stad totaal te verwoesten. Dit lukte niet, maar de tekenen zijn nog wel zichtbaar: vervallen en verwoeste villa's.

Het strand

Na een aantal valse starts gaat het Kep nu eindelijk weer wat beter. Het is nu een populaire badplaats voor vakanties en weekenden van de rijke lui uit Phnom Penh. Ze rijden met hun SUV's door de stad om op één van de stranden zich te gaan vermaken en picknicken. Er hangt een mediterrane sfeer.
De weg van Kampot naar Kep is geplaveid en dit rit gaat snel. De afstand tussen Kampot en Kep is 25 km en duurt ongeveer 30 – 45 minuten met de tuk-tuk. Vanuit Kep kun je verder nog grotten bezoeken en peperplantages

Kep is dus bekend om zijn verse seafood, vooral de krab, die letterlijk rechtstreeks van de oceaan op uw bord geserveerd wordt. In feite, de populairste toeristenactiviteit van Kep is niet zich ontspannen op het strand, maar een verse seafoodlunch of een diner aan de zeekant. De Peper Kampot Crab is een lokaal culinair hoogstandje uit vroegere jaren - verse krab die met grootmoedige bossen, verse groene Kampot peperkorrels wordt gebraden en gekraakt opgediend wordt. De beste restaurantjes om krab te eten is op de Crab Market en een dozijn rustieke, houten restaurantjes aan het strand. Ze hebben een zeer lokale, vriendschappelijke atmosfeer. Het is fijn om zo te dineren bij de rand van de zee. Hiervoor kunt u best terecht bij een van de stalletjes bij Grote standbeeld van de Krab. Als je een plekje vindt, ga zitten en de verkoper komen naar je toe met een Engelstalig menu. Binnen 10 minuten krijgt je de lunch of diner opgediend.

Verkoop van krabben.

Hoewel Kep zo langzamerhand weer tot leven komt, is het nog lang niet ontdekt door de toeristen. Er zijn een paar hotelletjes, zoals de Champey Inn, maar Kep heeft nog te weinig te bieden. Er zijn geen nachtclubs, geen minimart en buiten de hotels zijn er slechts enkele restaurantjes. De eetstalletjes bij de crab market blijven open tot 22.00 – 23.00 uur. Dat het nachtleven e.d. Kep gaat veranderen is duidelijk. Dus als je nog een onbedorven Kep wilt zien, moet je niet lang wachten. Overigens worden er op zaterdagavonden traditionele zang- en dansvoorstellingen gehouden in het Especa Orphanage tegenover het Seaside Guesthouse in Kep.

Op korte afstand met de boot van de Kep-sur-Mer ligt Koh Tonsay (konijneneiland). De boottocht duurt ca. 30 minuten. Het eiland heeft nog betere stranden en helder water. Op dit eiland kun je bij een familie logeren. Ik moet je er wel op wijzen, dat er op de eilanden voor de kust van Cambodja wel eens malaria kan voorkomen. Vergeet dus je muskietennet niet.