THE
 CAMBODIA
 SITE
 

   

   

ENGLISH

 
 
 SIHANOUKVILLE
-- Sihanoukville
-- Sihanoukville Airport
-- Sihanoukville Bussen
-- Sihanoukville Duiken
-- Sihanouk Guesthouses
-- Sihanouk Hotels
-- Sihanouk Markten
-- Sihanouk Map
-- Sihanouk Shopping
-- Sihanouk Stranden
-- Sihanouk Trein Station
-- Kbal Chhay Waterval
-- Koh Pos
-- Wat Leu
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


KBAL CHHAY
WATERVAL

 

Eén van de toeristische attracties die je moet bezoeken, wanneer je in Sihanoukville verblijft, is Kbal Chhay Waterval, die bekend staat om zijn fascinerende natuurlijke schoonheid.

De Kbal Chhay waterval ligt ongeveer 16 kilometer ten noorden van Sihanoukville. Je neemt de Nationale weg nr. 4 richting Phnom Penh en na ongeveer 7 kilometer buiten de stad staat een bord. Sla bij dit bord linksaf en volg dan nog ca. 9 kilometer een kleine weg.
De waterval wordt gevoed door vele verschillende waterbronnen vanuit de nabijgelegen bergen, hoewel slechts drie van deze bronnen zichtbaar zijn.
De waterval bestaat uit meerdere watervalletjes en moet een hoogte ongeveer 14 meter overwinnen.

Kbal Chhay werd ontdekt in 1960. Drie jaar later werd het verbouwd tot een reservoir om schoon water te leveren aan de stad Sihanoukville. De bouw werd echter onderbroken en de waterval werd een schuilplaats voor de Rode Khmer.
In 1997 werd Kbal Chhay verder ontwikkeld en een jaar later kreeg een Cambodjaans bedrijf opdracht een weg aan te leggen en de plek voor het toerisme verder te ontwikkelen.

De Kbal Chhay waterval ligt vlak bij de Prek Tuk Sap rivier op ongeveer 30 minuten van Sihanoukville.
De watervak kun je het best bezoeken gedurende de regentijd. Het natte seizoen in Sihanoukville duurt van juli tot oktober. Tijdens deze periode is de Kbal Chhay Waterval het meest aantrekkelijk met zijn witte schuimkoppen en het water, dat trapsgewijs naar beneden valt.

Naast het feit, dat het een schilderachtige locatie is, is het voor de inwoners van Sihanoukville een populaire picknickplaats, waar u de gehele dag kunt doorbrengen in het groen en serene sfeer van de Kbal Chhay Waterval. Er bevinden zich hier ook talrijke drank- en eetstalletjes, wanneer u dorst of honger krijgt.