THE
 CAMBODIA
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 PHNOM PENH
-- Phnom Penh
-- Phnom Penh Bus
-- Phnom Penh Casino
-- Phnom Penh Map
-- Phnom Penh Markten
-- Phnom P. Markt Central
-- Phnom P. Markt Kandal
-- Phnom P. Markt Russian
-- Phnom P. Water Park
-- Phnom P. Genocide M.
-- Phnom P. Guesthouses
-- Phnom P. Hotels
-- Phnom P. Kids City
-- Phnom P. Killing Fields
-- Phnom P. Kon. Paleis
-- Phnom P. Monument
-- Phnom P. Nightlife
-- Phnom P. Pavilion
-- Phnom P. Sorya
-- Phnom P. Sovanna
-- Phnom P. Trein Station
-- Phnom P. Wat Botum
-- Phnom P. Wat Ounalom
-- Phnom P. Wat Phnom
 
 HOME
 Phnom Penh
 Angkor Wat
 Siem Reap
 Sihanoukville
 Battambang
 De Eilanden
 Tonlé Sap Meer
 Banteay Meanchey
 Kampong Cham
 Kampong Chhnang
 Kampong Speu
 Kampong Thom
 Kampot & Kep
 Kandal
 Koh Kong
 Kratie
 Mondulkiri
 Oddar Meanchey
 Pailin
 Pursat
 Preah Vihear
 Prey Veng
 Ratanakiri
 Stung Treng
 Svay Rieng
 Takeo
 Nationale Parken
 Reizen IN Cambodja
 Feesten Cambodja
 Cambodja Keuken
 Links
 Contact
 Privacy Beleid
 

 

 


-Psar Kandal -
market in the middle

"Er is geen betere manier om een echt gevoel te krijgen van een stad dan door een bezoek te brengen aan een lokale markt. In Phnom Penh maak je dus een uitstapje naar Kendal Markt en dompel je jezelf onder in de kleuren, geuren en smaken van Cambodja. Van verse hoog opgestapelde groenten, van juweelachtige displays met lokale vruchten (waarvan vele onherkenbaar zijn voor westerlingen) tot een grote keuze verse vis. Bestrijdt het claustrofobisch gevoel en dwaal langzaam langs de kraampjes. De mannen en vrouwen die geduldig wachten op klanten zullen je vragen, of je hun fruit en groenten wilt proeven. Probeer eens iets dat er niet vertrouwd uitziet. U kan worden beloond door het zoete vruchtvlees van een lychee, maar het is raadzaam om de grote, groene stekelige vruchten, die zowel jackfruit en durian hebben, eens te proberen."


Kandal Market is een authentieke, lokale markt, die in het centrum van Phnom Penh ligt. De markt ligt vlakbij de rivier. Er zijn vele manieren om deze markt te betreden, maar de hoofdingang bevindt zich in Street 13. De Kandal Market is één van de de grootste wet markets van Phnom Penh .

Op zonnige dagen is de Kandal Market de beste plek om 's ochtends verse groenten en fruit te kopen. De naam Psar Kandal betekent "De markt in het Midden" of "Centrale Market". Hoewel je niet moet verwarren met de moderne Central Market. Het is meer een "wet market" en je zult tal van lokale huisvrouwen (en echtgenoten) zien met hun boodschappenmandjes gevuld met groenten en zeevruchten. Er is een drukte van belang. je zult waarschijnlijk wel tegen iemand aanlopen, terwijl je markt verkent. De paadjes kunnen klein en smal zijn, maar je zult zeker voedsel en kleding vinden. Maar het merendeel van de kraampjes verkoopt vers voedsel voor de lokale bevolking
Er is altijd leven op deze grote bazaar, vooral 's morgens vroeg. Door zijn lage ligging in Phnom Penh, kan er in het ergste geval een overstroming ontstaan op de markt, als het heel erg regent.

De Kandal Market ziet er niet uit aan de buitenkant, maar als je iets verder loopt, is het relatief fris en schoon, hoewel de paadjes smal en klein zijn. De markt is gevuld met goederen zoals kleding, sieraden, schoenen en tassen. De meeste producten die verkocht worden, is vers voedsel voor de lokale bevolking.
De Kandal Market strekt zich uit over twee blokken. Een smal steegje verdeelt de markt in twee gebieden: een binnen- en een buitenmarkt. Je moet niet verwachten, dat je kitscherige souvenirs op de Kandal Market kunt vinden. In plaats daarvan, winkel zoals de lokale bevolking winkelt. Kom in de vroege ochtend naar de markt en maak een praatje met Cambodjanen, die hun dagelijkse, verse boodschappen komen kopen.
Aan het begin van de marktdag verkopen de kooplui hun vers geplukte groenten en fruit. Op de houten tafels in het midden van de markt liggen diverse vleessoorten en vis. Het grootste deel van de vis wordt levend verkocht, zodat klanten kunnen zien, dat het vers is.
 

In het overdekte centrale gedeelte zijn de huishoudelijke goederen en kleding uitgestald, waar ook een buitensporige aantal kappers en goudverkoper hun stalletje hebben.
Er is ook een "restaurant-gedeelte". Het eten, wat hier in de Psar Kandal aangeboden wordt, is vooral gericht op take-away. Slechts een paar eigenaars hebben plastic stoelen en klaptafels. Dit is niet een gastronomisch gebied, maar je kunt een indruk krijgen van Khmer eten. Kleding wordt hier verkocht voor de helft van de prijs, dan wat je betaalt op de Russian Market. Het is erg goedkoop. Goedkoop zijn ook de klassieke Khmer hoofddoeken in vergelijking met de winkels aan de Norodom Boulevard. Ze verkopen hier ook de goedkoopste drank van de stad.

Je ziet hier niet veel toeristen rondlopen, maar het is echt een fantastische markt en zeker een bezoekje waard. Je moet wat tijd doorbrengen met een wandeling langs de kraampjes; verkopers laten hun waren zien en je wordt ondergedompeld in de geuren en kleuren van Cambodja. De Psar Kandal geeft je een prachtig kijkje het Cambodja van de lokale bevolking, met alle bezienswaardigheden, geuren en chaos, die verder gaan met zich mee brengt. De chaos wordt nog verergerd doordat ze met hun motos door de paden rijden. Dit is alleen mogelijk in Cambodja!
Hoewel voedingsmiddelen de belangrijkste producten zijn, die verkocht worden op de Kandal Market, toch kun je ook naar andere diverse items zoeken, die je wilt kopen, variërend van kleding tot elektronica.
De markt is open van 's ochtends vroeg tot' s avonds laat, maar sommige van de kraampjes van de markt gaan dicht om 17.00 en 18.00 uur.

Waar is de Kandal Market (Phsar Kandal)?
Kandal Market (Phsar Kandal) bevindt zich in Street 13 (Preah Ang Eng).